Connect with us

Συνταγές

Φλαούνες για το Πάσχα υπέροχα φτιαγμένα

Published

on

180856042 2952485031744747 7270328752446157282 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για τον φουκό

1 κιλό τυρί φλαουνας
1 χαλούμι
1 κγ.κοφτό μέχλεπι τριμμένο
1 κγ.κοφτό μαστίχα σε σκόνη
1/2 κγ. ζιζίμπρι
1κγ.ζάχαρη
1/3-1/2 ποτ.σιμιγδάλι(για να τραβάει τα υγρά)
προζύμι ίσα με ένα αυγό L ή 1 κουτάλα ή 200γρ.
αυγά εξαρτάται από το τυρί πόσο στεγνό είναι από 5 – 7,(τα χτυπάμε στο μίξερ πριν τα βάλουμε στο τυρί.)
μπόλικο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ποτ.σταφυδάκια (προαιρετικά)
1-2κγ.κοφτα μπεικιν πάουντερ
λίγο αλεύρι ζαχαροπλαστικης για τον δυόσμο και μπεικιν πάουντερ που βάζουμε οταν είναι έτοιμος ο φουκός μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το τριμμένο τυρί και χαλούμι σε μια λεκάνη. Τις μυρωδιες, σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε. Κάνουμε χώρο και βάζουμε το προζύμι (για να μην σκληραίνει από πάνω βάζουμε μεμβράνη)και τα χτυπημένα αυγά.Με τα χέρια μας λιώνουμε το προζύμι με τα αυγά, να γίνει χυλός. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει μάλλον προς την σφιχτή η γέμιση μας.Την απλώνουμε και την σταυρώνουμε.

Την σκεπάζουμε με πετσέτα και κατι πιο ζεστό μετά, για να φουσκώσει ο φουκός μας. Χρειάζεται γύρω στις 10-12 ώρες.
Μετά ανακατεύουμε το μπεικιν πάουντερ με λίγο αλεύρι ζαχαροπλαστικης και τον δυόσμο.(οταν το κόψουμε και στραγγίσει,τον τυλίγουμε σε μια πετσέτα και το βάζουμε στο ψυγείο να μην μαυρίσει)Τα βαζουμε στον φουκό μας και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.

Ζύμη:
5 ποτ.αλευρι χωριάτικο, (το κοσκινίζουμε μαζί με το μέχλεπι, μαστίχα, ζιζιμπρι και μοσχοκάρυδο)
1 κγ.κοφτό μαστίχα
1κγ κοφτο μέχλεπι
1κγ.κοφτο ζιζίμπρι
1/2κγ.μοσχοκαριδο
1κγ.κοφτο αλάτι
100γρ.προζύμι
3/4ποτ.ηλιέλαιο
1/4ποτ.λιωμενο βούτυρο Spry
1/2ποτ.χυμο πορτοκαλιού
1ποτ.νερό χλιαρό

Για την επικάλυψη:
2-3 αυγά χτυπημένα
2ποτ.σησάμι(το βαζουμε με νερό και λίγο χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσει το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε βάζοντας λεπτό ύφασμα σε μια κούπα τρυπητή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο κάβο του μίξερ το αλεύρι,μυρωδιές, αλάτι, λάδι, βούτυρο και προζύμι. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μετά προσθέτουμε τον χυμό και το νερό. Τα χτυπάμε να ενωθούν καλά. Βάζουμε την ζύμη σε λεκάνη την σκεπαζουμε με μεμβράνη και πετσέτα. Την αφήνουμε για μια ώρα να γίνει μαλακή, για να ανοίγει εύκολα. Δεν χρειάζεται αλεύρι οταν ανοιγουμε το φύλλο. Το ανοιγουμε και μετά το κόβουμε με ένα κάλυμμα κατσαρόλας Νο 20 Το βάζουμε στο βρεγμένο, αλλα στραγγισμένο σησάμι. Που το απλωνουμε λίγο λίγο σε μία πετσέτα.

Κανουμε τις φλαουνες τετράγωνες η τρίγωνες.Τις βάζουμε σε ταψί όπου έχομε βάλει λαδόκολλα. Σπάζουμε αυγό που το χτυπάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε στις φλαούνες με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 – 200βαθμους για 15-20 λεπτά, για να φουσκώσουν και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Ψηνουνται γύρο στα 45-55 λεπτα.

Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα4 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές6 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές8 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές8 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές23 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Exit mobile version