Συνταγές
Τραγανά Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι! Τα κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για σήμερα έχουμε αυτά τα μοναδικά κουλουράκια λαδιού ή αλλιώς λαδοκούλουρα με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού. Τα κάνω σε εβδομαδιαία βάση αφού τρώγονται μετά μανίας!
Υλικά
250 γρ ζάχαρη
200 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
3/4 κουταλάκι σόδα
50 ml κονιάκ
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Σουσάμι
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
Κατόπιν, βάζουμε την σόδα στον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφρίσει. Αφού είναι έτοιμο και έχει αφρίσει, ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε με το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα και εν συνεχεία ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την πλάθουμε σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι τα κουλουράκια να ροδίσουν.
Τρελαίνομαι για αυτά τα λαδοκούλουρα! Δοκίμασε να τα κάνεις μία φορά και θα διαπιστώσεις το γιατί.
Ακολουθεί η συνταγή σε βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!