Συνταγές
Tiger cake – Του λείπει μόνο η ουρά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ = 1 κούπα βουτυρο μαλακό
1.1/4 κούπα ζαχαρη
4 αυγα
1/2 κούπα γαλα χλιαρό
3 κούπες αλευρι που φουσκώνει
2 κ γλυκού μπέικιν
2-3 σταγόνες χρωμα ζαχαροπλαςτικης
2 κ σουπας φουσκωτες κακάο
Ξύσμα πορτοκαλι
Φούρνος στους 180 β.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπω το βουτυρο με την ζαχαρη στο μίξερ μετα προσθετω τους κρόκους και το γαλα.
Κοσκινίζω το αλευρι με το μπέικιν, χτυπω τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια τσιμπιά αλάτι .
Προσθετω λιγο αλευρι λιγη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά με σπάτουλα.
Το χωρίζω στα δυο στο ενα εβαλα 2-3 σταγόνες κίτρινο χρωμα ζαχαροπλαςτικης ανακατεύω να ειναι το χρωμα βαθύ κίτρινο αν χρειαςτει μια σταγόνα ακομη.
και στο αλλο μισο κοσκινίζω 2 κ σουπας φουσκωτες κακαο και το ξύσμα πορτοκαλι . Δεν πρέπει να ειναι πολυ σφιχτό, αν ειναι βαζω 1-2 κουταλιες γαλα γιατι πρέπει να απλώνει .
ανακατεύω και βαζω σε φόρμα 22 εκ που την εχω λαδώσει, 2 κουταλιες απο το κίτρινο κουνώ την φόρμα να απλώσει απο πανω 2 κουταλιες απο το μίγμα με το κακάο, κάθε φορά κουνώ την φόρμα να απλώσει μέχρι να τελειώσουν.
Ψήνω για 40- 50 λεπτά.
Αφήνω 15 λεπτά στην φόρμα πριν το βγάλω.
Οταν κρυωσει κοσκινίζω λιγη άχνη ζαχαρη ή λιώνω σοκολάτα με λιγη κρεμα γαλακτος και το περιχύνω αν θελω να την κάνω τουρτα!
Το αλάτι στα ασπράδια κανει την μαρέγκα να “στέκεται”.
Το χρωμα πολλές φορές βαζω και 2 σταγονες πορτοκαλί για να ειναι έντονο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”