Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό – Χοιρινή σπάλα με πατατούλες στο φούρνο..!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πατάτες
ένα ωραίο κομμάτι χοιρινή σπάλα από το Χασάπη σας…
σκορδάκι λεμονάκια
ρίγανη και θρούμπι αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε και τις κόβουμε κομμάτια και τις ξανά πλένουμε …στη συνέχεια τις βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε ρίγανη θρούμπι αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε βάζουμε μέσα στο ταψί..
επίσης στην σπάλα έχουμε καρφώσει σκόρδο… έχουμε αλατοπίπεροσι και έχουμε ρίξει και λεμονάκι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε αέρα για περίπου δύο ώρες …εξαρτάται βέβαια και πόσο μεγάλο είναι το ταψί με την ποσότητα που έχουμε μέσα
Σκεπάζουμε το κρέας με μία λαδόκολλα και όταν ψηθεί το φαγητό βγάζουμε τη λαδόκολλα για να κάνει χρώμα το φαγητό
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τηγανιά χοιρινή.
Υλικά
½ κιλό χοιρινό για τηγανιά
1 κρεμμύδι
Αλάτι ,πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά ή 1 κύβο
1 μεγάλο λεμόνι
1ποτηρι κόκκινο κρασί
½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά να γίνει το κρέας.Στύβουμε το λεμόνι και σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό του, τη μουστάρδα, τον κύβο ή την νοστιμιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά μαζί με το κρέας
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://www.tastyday.gr