Συνταγές
Υπέροχα, αφράτα και νόστιμοτατα Muffins γιαουρτιού με κακάο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
500γρ φαρινα
2βανιλιες
1 κγ μπέικιν
400γρ γιαούρτι
250γρ ηλιέλαιο (η βουτυρο λιωμένο)
420γρ ζαχαρη
(Προαιρετικά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού εγώ δεν εβαλα)
Έτοιμο γλάσο και ζαχαρωτά.
Κακάο.
Εκτέλεση
Χτυπουμε αυγά με ζάχαρη μέχρι να γινει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι τις βανιλιες και το ηλιέλαιο.Τέλος ρίχνουμε σταδιακά τη φαρινα με το μπέικιν. Μοίρασα το μείγμα και έβαλα και με κακάο. Έριξα και το γλάσο.
Χτύπημα για 5 λεπτά.
Τα έβαλα σε φορμάκια και σε φόρμα σιλικόνης.
Προθέρμασμενος φούρνος στους 180 πάνω κάτω για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πανεύκολα και απολαυστικά σοκολατένια Muffins που λιώνουν στο στόμα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τότε θα παραλείψετε το baking
- 3 κ γλ .baking powder
- 1/2 κ.γλ. αλάτι,
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 75 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα γάλα
- 100 γραμμ. τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
- 12 μικρά κομμάτια κουβερτούρα (100γραμ.περίπου)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά υλικά ανακατεύοντας τα απαλά με ένα πιρούνι (δεν χρειάζεται να τα χτυπήσουμε στο μίξερ).
- Βουτυρώνουμε 12 υποδοχές σε ταψάκι για muffins και τις πασπαλίζουμε αλεύρι, βάζουμε 2-3 κ.σ από το μείγμα μας σε κάθε υποδοχή να καλύπτονται τα 2/3 περίπου, στή μέση της κάθε υποδοχής βαζουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμοι για 20/25 λεπτά.
Πηγή:sintagespareas.gr