Συνταγές
Τέλεια Μπισκότα Πορτοκαλιού για τον Καφέ σας!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χυμό από 2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους
Μισό κεσεδάκι ζάχαρη στέβια και 1 κτγ. ζάχαρη καστανή
1 σφηνάκι κονιάκ, 1 κτγ. μέλι
1 βανίλια
1 κτσ. καί κοφτή μαγειρική σόδα και 2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι γοχ. όσο χρειάζεται για να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει όμως στα χέρια μας και 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, την σόδα την ανακατεύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.
Σιγά- σιγά ρίχνουμε το αλεύρι όπου έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και μια τσιμπιά αλάτι.
Αφήνουμε για 20′ να ξεκουραστεί η ζύμη μας και ύστερα φτιάχνουμε σε ότι σχέδιο μας αρέσει.
Ψήνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σκάλα του φούρνου μας.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Cheesecake χωρίς μπισκότα
Υλικά
500 γρ. τυρί κρέμα
4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι
400 ml. φρέσκιας κρέμας
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και όταν αφρίσει το μείγμα προσθέστε το τυρί.
Τέλος τη κρέμα και το αλεύρι. Ρίξτε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι των 22 cm και ύψος 6 cm το μείγμα.
Ψήστε σε 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση πατώντας εδώ