Συνταγές
Ελαφρύ και δροσερό γιαουρτογλυκό με κεράσια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακ μπισκότα digestive
60 γρ βουτηρο λιωμμένο
700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
1/2 φλ γλυκό κεράσι ψιλοκομμένο + 2 κ.σ από το σιρόπι
Μια χούφτα φρέσκα κεράσια καθαρισμένα από το κουκούτσι και κομμένα στην μέση.
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατέυουμε με το λιωμμένο βουτηρο. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι 24εκ και πιέζουμε να πάει παντού.Βαζουμε στο ψυγείο 10 λεπτά να σφίξει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι με το σιρόπι και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού προσθέτουμε το ένα φακελάκι ζελέ που το έχουμε διαλύσει με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήσει να κρυώσει.Ανακατευουμε καλά.
Αφηνουμε μισή ώρα στο ψυγείο την κρέμα να σφίξει λίγο και μετά την στρώνουμε πάνω από το μπισκότα. Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.Αφου έχει παγώσει η κρέμα φτιάχνουμε το υπολοιπο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα περίπου να κρυώσει.
Στρώνουμε τα φρέσκα κεράσια πάνω από την κρέμα και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα βάζουμε τον ζελέ.Αφηνουμε να παγώσει καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.