Συνταγές
brownie – Ένα από τα πιο σοκολατένια γλυκά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Αργυρώ Βλαχογιάννη – Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!
Δε μπορείς και να αντισταθείς. Θα το λατρέψουν τα παιδιά αλλά κι εσύ γιατί δεν χρειάζεται μίξερ!
Μέσα στη συνταγή αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς ή και όχι.
Δε θέλουμε να ψηθεί πάρα πολύ το κέικ έτσι ώστε όταν κρυώσει να κάτσει ελαφρώς στο κέντρο.
Εκεί θα μπει η γκαναζ σοκολάτας. Έτσι κι αλλιώς το γλυκό είναι ζουμερό και φουλ σοκολατένιο. Όχι αψητο!
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. βούτυρο
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ
Γκαναζ
100 γρ. γάλα
150 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. πραλίνα
Εκτέλεση
Λιώνεις την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, με να σύρμα. Ενώνεις τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
Βαζεις το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανιλλίνη. Ανακατεύεις με την κουτάλα να γίνει ένα μείγμα. Βάζεις το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 22 εκ. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Για την γκαναζ βάλε όλα τα υλικά στο μπεν μαρί ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει, ρίξε το μείγμα πάνω στο γλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Αργυρώ Βλαχογιάννη – Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!