Συνταγές
Νόστιμη σούπα γιουβαρλάκια με ντομάτα, κριθαράκι και χαλούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο σε γιουβαρλακια (τα είχα έτοιμα στην κατάψυξη)
1 κούπα κριθαράκι
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα στο μουλτι
1 κύβο ζωμό κότας η λαχανικών
Άλατι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χαλούμι σε κύβους
Μπουκοβο (chilly) προαιρετικά
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Πώς θα κάνουμε τα γιουβαρλακια και θα τα κρατήσουμε έτοιμα στην κατάψυξη για χρήση:
1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
1/2 ματσάκι δυόσμο η άνηθο η μαϊντανό
1 κ.γ. ρίγανη
2-3 κ.σ. λάδι
1 φλυτζάνι καφέ ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
Όλα μαζί σε ένα μπωλ, πλάθουμε γιουβαρλακια τα βάζουμε σε τάπερ στην κατάψυξη η σε 2 μερίδες σε νάιλον σακουλάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράση. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα γιουβαρλακια όπως είναι από την κατάψυξη και το κριθαράκι.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράση και να ψηθούν τα γιουβαρλακια και το κριθαράκι.
Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χαλουμι και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι ακόμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”