Συνταγές
Αυτά τα σπανακοτυροπιτάκια είναι σούπερ και πρέπει να τα φτιάξεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
2 ποτηρια νερου γαλα φρεσκο ζεστο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
1 αυγο,
1 ασπραδι αυγου,
μισο ποτηρι σπορελαιο,
70Ο γραμμαρια αλευρι(αυτο το κανονιζουμε οταν ζυμωνουμε)
50 γραμμαρια βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα στο μπολ ριχνουμε την μαγια την ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε το σπορελαιο, το αλατι και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε σιγα.σιγα αλευρι και ζυμωνουμε!Βαζουμε και το βουτυρο και ξαναζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη
Την σκεπαζουμε για.2 ωρες
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας και την κοβουμε σε.4 κομματια
Τα.σκεπαζουμε για.20 λεπτα
Στην συνεχεια Ανοιγουμε και τα 4 μπαλακια σε μικρα.φυλλα!Και τα κοβουμε σε.τριγωνα και στην μεση του καθε τριγωνου κανουμε χαρακις με.το μαχαιρι
ΓΕΜΙΣΗ:
Ψιλοκοβουμε σπανακι το τοποθετουμε στο μπολ ριχνουμε και τριμενη φετα και τα ανακατευουμε
Βαζουμε στο καθε τριγωνακι στην ακρη λιγη γεμιση και το κλεινουμε
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι
Τα σκεπαζουμε για.20 λεπτα
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
25 λεπτα στον φουρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.