Συνταγές
Αγαπημένα γιουβαρλάκια σπιτικά – Η τέλεια σούπα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά
1/2 κιλο κιμα αναμικτο (μοσχαρι -χοιρινο)
1 κουπα ρυζι γλασσε
μπολικο μαϊντανο
5-6 καροτα
1 πατατα
1 κρεμμυδι
1 κυβο βοδινου
1 κσ φυτινη
2 κσ ελαιολαδο
1 αυγο
χυμο απο 1 λεμονι
1 κσ νισεστε
αλατοπιπερο
αλεύρι 300 gr λευκό σκληρό και 200 gr καλαμπόκι
γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζουμε μπολικο νερακι και ριχνουμε τα λαχανικα να βρασουν. Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα με τον μαϊντανο, το μισο ρυζι, και αλατοπιπερο.
Το ζυμωνουμε καλα και το κανουμε μπαλακια οχι πολυ μικρα για να μη μας διαλυθουν στο ψησιμο.
Αφου εχουν βρασει τα λαχανικα, τα βγαζουμε απο το νερο και τα ριχνουμε στο μουλτι , οχι ολα, την πατατα, 2 καροτα και το κρεμμυδι, μαζι με λιγο απο το νερο που εβρασαν και τα χτυπαμε πολυ καλα να γινουν κρεμα.
Κραταμε στην ακρη τα υπολοιπα καροτα και τα κοβουμε ροδελες. Ριχνουμε τα λιωμενα λαχανικα μεσα στο νερο της κατσαρολας και μολις παρει βραση προσθετουμε και τα γιουβαρλακια.
Αφηνουμε περιπου 20 λεπτα να βρασουν και προσθετουμε το ρυζι, τον κυβο, την φυτινη και το λαδι και αλατοπιπερο.
Μολις βρασει το ρυζι προσθετουμε και τα καροτα που κοψαμε σε ροδελες και αυγοκοβουμε. Χωριζουμε το αυγο και χτυπαμε πολυ καλα το ασπραδι να γινει σαν ελαφρια μαρεγκα.
Προσθετουμε το κροκαδι , το λεμονι και τον νισεστε και ξαναχτυπαμε ελαφρα. Ριχνουμε σιγα σιγα λιγο ζουμι απο την σουπα μας συνεχιζοντας το χτυπημα.
Ριχνουμε το μιγμα του αυγου στη σουπα και ανακατευουμε ελαφρα να μη μας λιωσουν τα γιουβαρλακια
Η Συνταγή είναι από κ. Machi Visviki – “Μπαχάρι και κανέλα.”.