Συνταγές
Απίστευτα μαλακά και ζουμερά γεμιστά ρολάκια, που παραμένουν έτσι για μέρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
Θα σας θυμίσουν ντόνατς..
Τρία διαφορετικά ρολάκια με μία συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
3 φακελακια ξηρή μαγιά
200 γρ.ζάχαρη
2 κ.γ κοφτά αλάτι
500 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
100 γρ.βούτυρο αγελαδινό σε θερμ.δωμ.(να είναι πολύ μαλακό)
2 αυγα
4 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα,τα αυγά.την μαγιά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 3 λεπτάκια.
-Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να μαζευτεί σε μπάλα.(Δεν προσθέτουμε αλεύρι!)
Ρίχνουμε και το βούτυρο και ξαναζυμώνουμε μέχρι να το απορροφήσει όλο και να ξαναμαζευτεί σε μπάλα το ζυμάρι μου.
-Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (σπορέλαιο) την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε ελάφρά λαδωμένη επιφάνεια με τον πλάστη πάχους 2 εκ.
Αλείφουμε με την γέμιση της αρεσκείας μου και τυλίγουμε σε ρολό.
-Κόβουμε σε φέτες.τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολα σε απόσταση ανάμεσά τους 2-3 εκ.και αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους για 30 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 για 15 με 20 λεπτά ανάλογα πόσο χοντρά θα κόψουμε τις φέτες.
ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
150 γρ..βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ κανέλα σκόνη
1 βανίλια
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια πάστα μαλακιά που να αλείφεται.
ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
125 γρ.βούτυρο
125.γρ.σοκολάτα υγείας λιωμένη
50 γρ.κακάο
100 γρ.άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια πάστα που να αλείφεται
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
300 γρ.μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ρολά φράουλα αφού ψηθούν και κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Τα ρολά σοκολάτας με λίγη λιωμένη σοκολάτα.
Τα ρολά κανέλας με γλάσο από άχνη νερό και λίγη βανίλια
Τα διατηρουμε σε καλά κλειστό μπολ η τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζω καταψυξη
Μπορούμε να τα κλείνουμε αεροστεγώς σε σακουλάκια και διατηρούνται αφράτα και μαλακά για 4-5 ημέρες
Επίσης μπορείτε να βάλετε τα μπαλάκια ζύμης σε στρογγυλό ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο πάλι με απόσταση 2-3 εκ.μεταξύ τους.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”