Συνταγές
Μικρά τραγανά παξιμαδάκια του καφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ηλιέλαιο
100 γρ ζάχαρη
50 γρ μαγιά νωπή η 16 γρ ξηρή
1 κουτ γλυκού γλυκάνισο περασμένο για 1 λεπτό στο μούλτι
15 γρ αλάτι
500 γρ νερό
Ο γλυκάνισος μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά στο μίξερ . Ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά . Ξεκουράζουμε 30 λεπτά σκεπασμένο το ζυμάρι .
Κόβουμε σε κομμάτια 150 γραμμαρίων και πλάθουμε κορδόνια που να χωρούν ίσα ίσα στο ταψί του φούρνου μας ..
Θα βγούν σίγουρα 12 κομμάτια οπότε χρειάζεστε 2 ταψιά φούρνου από 6 κομμάτια το καθένα . Αφήνουμε σκεπασμένα με ναύλον για 40-45 λεπτά ώστε σχεδόν να ακουμπήσουν μεταξύ τους .
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα για 18-20 λεπτά . Αφήνουμε 8-12 ώρες να κρυώσουν και με ένα καλό πριονομάχαιρο κόβουμε όλα μαζί όπως είναι κολλημένα σε 1 εκατοστό φάρδος διαγώνια λοξά .
Στρώνουμε σε ταψί πολύ κοντά μεταξύ τους .. Ψήνουμε στούς αέρα 140 βαθμούς 2-3 ταψιά μαζί για 35-45 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα ..
Ίσως χρειαστεί να τα τουμπάρετε για να έχουν το ίδιο χρώμα και από την κάτω πλευρά ..
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.