Συνταγές
Λατρεμενο πετυχημένο σαραγλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Θαυμάσιο γλυκό!! Τέλεια ψημένο, τέλεια τυλιγμένο!! Απόλαυση μοναδική!
Υλικά
1 πακέτο κρούστα.πχ φύλλα Βηρυτού
150γρ καρυδιά ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι αυγινής για το πασπάλισμα η καρύδια
Για το σιρόπι
1 κούπα του νες καφέ νερό
2 κούπες ζάχαρη
3 κουτ σούπας μελί καλό
5 σταγόνες μαστιχελαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλεντερ οχι να γίνουν λιώμα και ανακάτευουμε μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο
Ανα ένα φύλλο ρίχνουμε επάνω μείγμα από την γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνουμε σε ρολακια το σούρωνουμε όσο μπορούμε με τα χέρια
Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο που το έχουμε κόψει στην κατσαρόλα και το άφηνουμε για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..
Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά…έχουμε βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά, ριχνουμε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό…..ζεστά και τα δυο άλλα ΟΧΙ καυτά!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.