Συνταγές
Απίθανα γευστικό μερεντόψωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Είναι ό,τι πιο νόστιμο αυτό το πολύ αγαπημένο ψωμάκι με μερέντα..
ΥΛΙΚΑ
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 νεροποτηρο χλιαρο νερο,
μισο νεροποτηρο σπορελαιο,
3 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη,
λιγο αλατι,
1 ασπραδι αυγου
αλευρι οσο παρει αυτο το ρυθμιζουμε εμεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ την μαγια με το νερο και ανακατευουμε με συρμα!Ριχνουμε το σπορελαιο, το αλατι,την ζαχαρη το ασπραδι αι ανακατευουμε με συρμα!
Τελος προσθετουμε το αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη!Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!Στηννσυνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας την ζυμωνουμε.ελαφρως την κοβουμε σε 4 κομματια τα οποια αυτα τα κομματια τα.ψτιαχνουμε μπαλιτσες!
Ανοιγουμε τις μπαλιτσες φυλλαρακια !Τοποθετουμε το πρωτο φυλλαρακι στο ταψι,βαζουμε μερεντα πανω του παντου,τοποθετουμε αλλο φυλλαρακι ξανα μερεντα,ξανα φυλλαρακι με μερεντα και κλεινουμε με φυλλαρακι!
Βαζουμε στο κεντρο ενα ποτηρι και με το μαχαιρι κοβουμε γυρω γυρω κομματια τα οποια στριφογυριζουμε!Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!Τελος αλοιφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!(περίπου 20 λεπτα) οποτε αναλογα τον φουρνο!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”