Συνταγές
Μελιτζανόπιτα στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ.Έλενα Καραγιάννη – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
6-7 μελιτζάνες
4-5 κρεμμύδια ξερά
4 αυγά
300 γρ. Κίτρινα τυριά
μισό κιλό φέτα
πιπέρι
3 κουταλάκια μικρά αλάτι
βασιλικός και μαϊντανός ψιλοκομμένα
(τα υλικά είναι για το ταψί που βλέπετε στην φωτογραφία)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια περίπου όσο το μισό χοντρό μας δάχτυλο. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1 φλυτζανακι του καφέ έβαλα εγώ). Προτιμήστε κατσαρόλα γιατί βολεύει καθώς θα πιουν το λάδι αλλά μην σας φοβίζει αφού θα το βγάλει μετά.
Όταν πάρουν χρώμα τις αδειάζουμε σε μεγάλη λεκάνη και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμύδια, κομμένα στο ίδιο μέγεθος, ίσα ίσα να ροδίσουν. Τα προσθέτουμε και αυτά στη λεκάνη και περιμένουμε 20 λεπτά να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε όλα τα υλικά: την φέτα τριμμένη, τα κίτρινα τυριά, πιπέρι, αλάτι, βασιλικό και μαϊντανό.
Χτυπάμε στο πιάτο και τα αυγά. Μέσα όλα. Καλό ανακάτεμα. Μην σας φοβίζει αν δεν δέσουν. Μετά το ψήσιμο θα εκπλαγείτε. Έβαλα στο ταψί 3 φύλλα αγοραστά χωριάτικα.. στη μέση το μείγμα και άλλα 3 από πάνω. Βάζουμε και λαδάκι.. την κόβουμε και ψήσιμο στην κουζίνα στους 180 βαθμούς στο πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη
Η Συνταγή είναι της κ.Έλενα Καραγιάννη – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!