Συνταγές
Έτοιμη η μαρμελάδα βερίκοκο για κρουασάν και όχι μόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Δώρα Μπόχτη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είκοσι μεγάλα βερίκοκα αναλογεί 800γρ ζάχαρη. τα έπλυνα έβγαλα το κουκούτσι μας πήρα ένα ανοξείδωτο σκεύος και τα έβαλα μέσα στρώση στρώση με την ζάχαρη .
μια στρώση βερίκοκα μια στρώση ζάχαρη. Τα σκέπασα με μεμβράνη και στο ψυγείο. Μετά από 4-5 ώρες τα ανακάτεψα και πάλι στο ψυγείο με μεμβράνη.
Το βράδυ πριν κοιμηθώ πάλι το ίδιο. Την επόμενη το μεσημέρι είχε γίνει η ζάχαρη σαν σιρόπι.
Τα έβαλα στην κατσαρόλα στην αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν άρχισε να βράζει χαμήλωσα στο μισό και αφίσα για είκοσι λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνω αφήνω να κρυώσει καλά. Εφόσον κρυώσει εστιψα μισό λεμόνι και ξανά έβρασα για πέντε λεπτά. Γέμισα τα ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια με την μαρμελάδα ζέστη και έτοιμη.
Έχουν ανοιχτό χρώμα γιατί εδώ μου αρέσουν τα ώριμα φρούτα και αυτά δεν ήταν ιδιαίτερα ώριμα.
Η Συνταγή είναι της κ. Δώρα Μπόχτη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”