Πουλερικα
Κοτόπουλο ταντούρι με ντιπ γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ Για το κοτόπουλο: 8 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο χωρίς πέτσα και ξεκοκαλισμένα, κομμένα στα 3-4 κομμάτια το καθένα 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο 1 1/2κσ. πάπρικα γλυκιά 1 1/4κγ. αλάτι χοντρό 1 κγ. κανέλα σκόνη 1 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο 3/4κγ.κάρδαμο τριμμένο. 1/8 κγ. κόκκινο πιπέρι 6 φύλλα Δάφνης σπασμένα 2σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
8 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο χωρίς πέτσα και ξεκοκαλισμένα, κομμένα στα 3-4 κομμάτια το καθένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 1/2κσ. πάπρικα γλυκιά
1 1/4κγ. αλάτι χοντρό
1 κγ. κανέλα σκόνη
1 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο
3/4κγ.κάρδαμο τριμμένο.
1/8 κγ. κόκκινο πιπέρι
6 φύλλα Δάφνης σπασμένα
2σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για το dip γιαουρτιού
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ κγ. τριμμένο κύμινο
Μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψητές πίτες για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1-Βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπλέντερ προσθέτοντας 50ml νερό.
2-Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
3-Αδειάζουμε όλη τη μαρινάδα πάνω στα κοτόπουλα και ανακατεύουμε παρά πόλι καλά ώστε να πάει παντού.
4-Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανείς μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες η για ένα βράδυ
5-Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα η ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
6-Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος μας και ψήνουμε το Κοτόπουλο μας ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
7-Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
8-Μόλις ετοιμαστούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
9-Ετοιμάζουμε το dip γιαουρτιού βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
10-Σερβίρουμε το Κοτόπουλο μας με το dip γιαουρτιού και τις ψημένες πίτες.