Γλυκα
Τα πιο νόστιμα σιροπιαστά ροξάκια, γεμιστά με σοκολάτα και καρύδι
ΥΛΙΚΑ 5 αυγά Δυόμιση κούπες ζάχαρη 500 γραμμάρια καρύδια 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Δύο συσκευασίες σφολιάτα κουρού 2 μαύρες σοκολάτες ή κουβερτούρες 150 γραμμάρια βούτυρο Για το σιρόπι: 1 κιλό ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 5 βανίλιες 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι 1 ξυλάκι κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξουμε αυτό το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- Δυόμιση κούπες ζάχαρη
- 500 γραμμάρια καρύδια
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- Δύο συσκευασίες σφολιάτα κουρού
- 2 μαύρες σοκολάτες ή κουβερτούρες
- 150 γραμμάρια βούτυρο
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 5 βανίλιες
- 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξουμε αυτό το καταπληκτικό γλυκό. Η σοκολάτα και το καρύδι το απογειώνουν και η κανέλα σε ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς.
Για αρχή θα λιώσουμε τις σοκολάτες μας. Σε ένα μπολάκι, κόψε σε κομματάκια το βούτυρο και τις σοκολάτες και βάλε τις να λιώσουν για 2-3 λεπτά μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι. Όταν λιώσουν, άφησε τις στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, πρόσθεσε τα υλικά για το σιρόπι και ανακάτεψε τα όλα μαζί για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα το σιρόπι. Απέσυρε το από τη φωτιά για να κρυώσει.
Πρέπει να έχεις τα φύλλα σφολιάτας εκτός ψυγείου για να μαλακώσουν καλά και να ανοίγονται εύκολα. Μην ξεχάσεις αυτό το βήμα.
Στη συνέχεια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακάτεψε τα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, πρόσθεσε και τα καρύδια αφού τα σπάσεις καλά μέσα στο μπλέντερ για να γίνουν καρυδόψιχα. Ανακάτεψε το μείγμα καλά, και τέλος ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα.
Αφού έχουμε τελειώσει με τη κρέμα μας, ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα τετράγωνο ταψάκι και απλώνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα πάνω στα φύλλα. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τα ροξάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τέλος, μόλις είναι έτοιμα τα ροξάκια, τα περιχύνουμε με το σιρόπι, έτσι όπως είναι ζεστά μέσα στο ταψί. Το σιρόπι μας πρέπει να είναι κρύο και τα ροξάκια ζεστά. Άφησε τα να ρουφήξουν το σιρόπι για περίπου 1 ώρα και έτοιμα.
Τα πανεύκολα σιροπιαστά ροξάκια μας, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να διατηρήσεις το γλυκό μας, στο ψυγείο γιατί είναι πολύ νόστιμο παγωμένο.
- Συνόδεψε το με παγωτό της επιλογής σου, μαρμελάδα, σαντιγί, ζάχαρη άχνη αλλά και κανέλα.
- Αν δεν θέλεις, μην προσθέσεις τη σοκολάτα και έτσι θα έχεις τα κλασικά αγαπημένα ροξάκια που όλοι μας αγαπάμε.
- Αντί για καρύδια μπορείς να προσθέσεις, ότι ξηρό καρπό επιθυμείς.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki