Συνταγές
Γρήγορη με υπέροχη γεύση Τούρτα σοκολάτα βανίλια και φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Elenfly Helenz – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι
4 κροκοι με 2 κουταλιες ζαχαρη
4 ασπραδια με 4 1/2 κουταλιες ζαχαρη
1 βανιλια
Μισο φλυτζανι αλευρι φαριναπ
1/2 κουταλακι μπεκιν
20 λεπτα ψησιμο στους 200 βαθμους αντιστασεις
Χτυπαμε πρωτα την μαρεγκα σφιχτη ασπραδια με ζαχαρη
Και ξεχωριστα τους κροκους με την ζαχαρη 5 λεπτα ενσωματωνουμε με σπατουλα και ριχνουμε κοσκινιστα το αλευρι με την βανιλια και το μπεκιν ανακατευουμε με σπατουλα για να μην ξεφουσκωσει!
Στρωνουμε σε φορμα βουτυρωμενη και αλευρωμενη
Οταν το βγαλουμε το κρυωνουμε σε σχαρα και μετα το χωριζουμε στην μεση
Σιροπι
4 κουταλιες σουπας ζαχαρη και 1 ποτηρι του κρασιου ζεστο νερο 1 κουταλια σουπας κονιακ ή λικερ που μας αρεσει
Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη
Σιροπιαζουμε το πρωτο παντεσπανι
Και ριχνουμε την λιωμενη σοκολατα
Σοκολατα λιωμενη
1 κουβερτουρα και 2 σφηνακια γαλα
Ζεσταινουμε το γαλα να γινει καυτο και ριχνουμε μεσα την σοκολατα ανακατευουμε μεχρι να γινει ομοιογενες το μιγμα
Στρωνουμε την μιση στο σιροπιασμενο παντεσπανι
Χτυπαμε 1/2 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης με το μισο γαλα και στρωνουμε πανω απο την σοκολατα κραταμε λιγη βαζουμε το δευτερο παντεσπανι το παταμε λιγο και μετα το σιροπιαζουμε στρωνουμε παλι σοκολατα και την υπολοιπη κρεμα στα πλαινα σημεια που εχει μεινει κενο και απο πανω με μια σπατουλα ισιωνουμε απο πανω και γυρω γυρω
Βαζουμε στο ψυγειο για μιση ωρα μετα χτυπαω 3 μικρες νουνου κρεμα γαλακτος με 2 κουταλιες σουπας ζαχαρη και μια βανιλια σε σαντιγυ και γαρνιρω με καραμελιτσες και σοκολατα λιωμενη
Η Συνταγή είναι της κ. Elenfly Helenz – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.