Συνταγές
Κέικ υπερπαραγωγή με Κακάο και 2 όψεις από την Καίτη Νίνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ
Υλικά
1 φαρινάπ
250 γραμ. βούτυρο
440 γραμ. ζάχαρη
4 αβγά
260 ml γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουτ. σουπ. κακάο (κοσκινισμένο)
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ αλλάξει χρώμα.
Ρίχνω ένα ένα τα αβγά και χτυπάω καλά, να ανακατευτούν με το υπόλοιπο, μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Αυτό το μείγμα με το αλεύρι, το ρίχνω εναλλάξ, με το γάλα στο μείγμα με το βούτυρο, μέχρι να τελειώσουν.
Αλευρώνω και βουτυρώνω μια φόρμα και ρίχνω τα 3/4 του μείγματος.
Στο υπόλοιπο μείγμα που μένει, κοσκινίζω και ρίχνω, το κακάο.
Ανακατεύω καλά, να ενσωματωθεί το κακάο, στο μείγμα.
Προσθέτω το σοκολατένιο μείγμα, πάνω από το άσπρο , με ένα κουτάλι … αφήνοντας λίγο κενό.
Παίρνω ένα καλαμάκι ξύλινο και κάνω μια γραμμή στο κέντρο ακριβώς.
Προ θερμαίνω το φούρνο και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για 1 ώρα.
Ελέγχω με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, τρυπώντας, για να δω αν έχει ψηθεί.
Εφόσον βγάλω από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρω.
Πασπαλίζω με άχνη, το μισό και διακοσμώ με σοκολατένιες καρδούλες και λιώνω κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος και ρίχνω στο υπόλοιπο, το οποίο το διακοσμώ με καραμελίτσες από πάνω.
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ