Γλυκα
Ένα εύκολο και νόστιμο λαδοραβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Katsarou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
μια και μιση κουπες λάδι
μια κούπα χυμό πορτοκάλι
τρεις κουπες νερό
2 βανιλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ένα λεμόνι
ένα κιλό ζάχαρη
μισό κιλό σιμιγδαλι ψιλό
μισό κιλό σιμιγδαλι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικα εκτός το σιμιγδαλι το βαζουμε στη φωτιά ανακατευουμε με ξύλινη κουταλα
όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδαλι το βράζουμε ώσπου να ξεκολαει από τα τοιχώματα της κατσαρολας ανακατευοντας συνέχεια γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρολας
το βαζουμε σε λαδομενο ταψι το κόβουμε βάζουμε μισό καρύδι πάνω από κάθε κομμάτι ψήνουμε μια ώρα στους 200 βαθμούς
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Katsarou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.