Υλικά
(4 μερίδες)
4 φλ. γάλα με 1,5% σε λιπαρά
1 ½φλ. νερό
1 φλ. καστανό ρύζι
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κορν φλάουερ
κανέλλα
1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Ξεπλένουμε το καστανό ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
Παράλληλα, βράζουμε 3 ½ φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20΄.
Στο γάλα που έχουμε κρατήσει διαλύουμε καλά το corn flour και τη βανίλια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να πήξει καλά.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6-7 μπολάκια και όταν κρυώσει ελαφρά το πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Παρραλαγή: Για περισσότερη γεύση αλλά και για να επωφεληθείτε από τις υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας, μπορείτε κατεβάζοντας την κατσαρόλα από την φωτιά, να προσθέσετε ½ φλ. κομματάκια κουβερτούρας.
Διατροφικό Σχόλιο: Παραδοσιακό γλυκό, σε μία γευστική παραλλαγή υψηλότατου αντιοξειδωτικού ORAC σκορ, λόγω του καστανού ρυζιού! Ιδιαίτερα εύγευστο και αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους, το ρυζόγαλο προσφέρει ισχυρή τόνωση στο νευρικό και μυϊκό σύστημα λόγω των βιταμινών της οικογένειας Β και των πρωτεϊνών, που προσφέρει. Καλύπτει σημαντικά τις ημερήσιες ανάγκες σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Επομένως, γερά οστά και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι το διπλό όφελος από αυτή την γευστική πρόταση.
Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012