Γιατί το ρύζι στα εστιατόρια είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ότι το φτιάχνετε στο σπίτι; Ιδού τα μυστικά!
Connect with us

Ξεχωριστα

Γιατί το ρύζι στα εστιατόρια είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ότι το φτιάχνετε στο σπίτι; Ιδού τα μυστικά!

Published

on

dfghfhggfhhgfdgf3411

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

dfghfhggfhhgfdgf3411

Η επίτευξη του τέλεια μαγειρεμένου ρυζιού είναι κάτι που πολλοί δεν έχουν ακόμη καταφέρει.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες καταλήγουν συνήθως σε λασπωμένες κηλίδες, άψητους τραγανούς κόκκους ή ένα αινιγματικό μείγμα και των δύο.
Ακολουθείτε τις οδηγίες στη συσκευασία, αλλά εξακολουθεί να μην γίνεται σωστό.

Οι γονείς σας δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Ούτε και ο άνθρωπος σας. Δεν λειτουργεί. Ναι, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια ειδική εστία για ρύζι, αλλά θέλετε να είστε εσείς που πετυχαίνετε το ρύζι.

Κατανοητό! Άσχετα ποιο ρύζι θέλετε να καταφέρετε , καστανό, καρολίνα , μπασμάτι ή σούσι πριν γίνετε 70 χρονών.Θα είναι σαν να το μαγείρεψε σεφ και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Ένα πράγμα που ξέρουν οι επαγγελματίες είναι ότι δεν είναι ένας ο τρόπος για όλα τα είδη ρυζιού.

Εξαρτάται από το είδος του ρυζιού, αν έχει μουλιάσει, και πώς έχει ωριμάσει. Είναι όλα σχετικά με την απορρόφηση νερού και την τεχνική. Για να εξασφαλίσετε, γευστικούς, ξεχωριστούς, σπυρωτούς κόκκους , ακολουθήστε μερικά από αυτά τα βήματα.
1.Ξέπλυμα και μούσκεμα

Θα θέλετε να ξεπλύνετε τα περισσότερα λευκά ρύζια μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό απο το περίσσιο άμυλο που κάνει το ρύζι να κολλάει. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές.

Αν έχετε ενδοιασμούς για το μούλιασμα ,μπορείτε να το αποφύγετε για τις περισσότερες ποιότητες μακρύκοκκων ρυζιών, αλλά για το καστανό ,μουλιάστε το για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε και να μουλιάσετε, αλλά το ολονύκτιο μούλιασμα βοηθάει να γίνει πιο εύκολο στη χώνεψη , ανοίγουν οι κόκκοι για καλύτερη απορρόφηση του νερού, μαγειρεύονται πιο εύκολα και μειώνονται τα επίπεδα αρσενικού και φυτικού οξέως.

Πολλοί μάγειρες το μουλιάζουν για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουν, το οποίο είναι αρκετό. Δείτε ποια πρέπει να μουλιάζετε: μέτριους κόκκους λευκού ή καστανού , κοντούς κόκκους λευκού ή καστανού, Basmati, Jasmine, και Texmati.

Για το άγριο ρύζι , μουλιάστε το για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες και θα μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος. Πριν το μαγειρέψετε , στραγγίστε το νερό!

2.Αναλογία νερού

Για το λευκό ρύζι (μακρύς κόκκος, Basmati, Jasmine), θέλετε η αναλογία του νερού σας να είναι 1 φλιτζάνι ρύζι σε περίπου 1½ έως 1¾ φλιτζάνια νερό.
Με το καστανό ρύζι, η αναλογία είναι 2 προς 1. Έτσι, 2 φλιτζάνια νερό (ή ζωμός) σε 1 φλιτζάνι ρύζι. Το άγριο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί και να απορροφήσει το νερό, οπότε θέλετε η αναλογία να είναι 3 φλιτζάνια νερό σε 1 φλιτζάνι ρύζι.

3.Μαγείρεμα

Συνδυάστε το ρύζι και το υγρό σε μια μεσαία έως μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το ρύζι σας να βράσει, ακάλυπτο, σε μεσαία υψηλή θερμότητα.

Για τις λευκές ποικιλίες ρυζιού, σιγοβράζετε το ρύζι σας σε μια καλυμμένη κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή ή χαμηλή έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό, το οποίο είναι συνήθως 15 έως 20 λεπτά. Εάν το μουσκεύατε, 10 λεπτά θα ήταν αρκετά. Μην ανοίξετε το καπάκι!

Το καστανό ρύζι αν δεν το μουλιάσετε θα πρέπει να σιγοβράσει με το καπάκι για 45 έως 50 λεπτά.

Το μουλιασμένο καστανό ρύζι μπορεί να μαγειρευτεί για 20 λεπτά, με καπάκι. Με το άγριο ρύζι, μειώστε τη θερμότητά σας σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράστε για 20 λεπτά αν το έχετε μουλιάσει. Εάν δεν το μουλιάσετε, σιγοβράστε για 45 λεπτά.

Δεν έχει σημασία ποιος τύπος ρυζιού που θα επιλέξετε, ΜΗΝ ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΤΕ! Επιτρέπει στον ατμό να ξεφύγει, πράγμα που θα ανατρέψει εντελώς την προσπάθειά σας για το τέλειο ρύζι. Όσον αφορά την αρωματοποιία, μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Πάρτε με μερικά αποθέματα, κύβους ή «κλωστές» από σαφράν! Θυμηθείτε ότι το ρύζι επεκτείνεται καθώς μαγειρεύεται, ώστε να μπορείτε να μειώσετε ή να διπλασιάσετε τη συνταγή σας ανάλογα με το πόσους ανθρώπους θέλετε να ταΐσετε. Ελέγξτε διπλά την ετικέτα συσκευασίας για το πόσες μαγειρεμένες φλιτζάνες θα αποδίδονται. Ευτυχισμένη μαγειρική!

ΠΗΓΗ

σαραγλί
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 2 65fed5a0f3377
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

435896498 1389144831758192 4655891588750340106 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

375976961 2036541100026155 2228198910563679569 n
Συνταγές2 ώρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

439139352 8002707486415706 8258758816132706955 n
Συνταγές4 ώρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Αρνάκι Λουκούμι με ελάχιστα υλικά !
Συνταγές7 ώρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

438259610 959832638824309 4273414405022184245 n
Συνταγές21 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

439437046 3251617555132490 7578937695725241745 n
Συνταγές23 ώρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

435218764 1635456506991561 5913920348574967672 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

439416638 7519057131508959 8223800686875449440 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

439021950 7529480180466654 3622141898990020052 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

437474608 2154243964910806 6545706789594711595 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

438714790 7237025833089437 6060064589893641038 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

439073969 3674928342779989 7568613162641439686 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

438738358 1937675550027888 6652138136831378192 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

437485287 3844840752405597 7848578415292513627 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

439412260 2173458726329924 7040433251344692365 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

437147825 1594091638097025 3453869443010212638 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

437134728 3844029375820068 8063487647920977585 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

437482641 1849296675577162 7445314709098113408 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

439498552 405444585606628 6236771211982817526 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

437952802 2416781058533023 5884811729246059869 n
Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

438733241 3693967954179647 7638255007803878779 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

tyropitakia
Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439857933 3280728715563048 5498528645775038837 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

439611648 3785576321689778 3267787923707676217 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

438868995 3639685532945854 6941169673874439501 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

438891291 1804460933407593 4372379981827173913 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

439856936 1473086820311595 8192753637100721468 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!