Συνταγές
Πολύ ωραίο πεντανόστιμο φαγητό – κοτόπουλο με ρύζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε πλενουμε πολύ καλά το κοτόπουλο έβαλα μισό φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο τριψουμε ένα κρεμμύδι ξερό μια σκελίδα σκόρδο ρίγανη αλάτι μαύρο πιπέρι λίγο μιξ μπαχαρικών
για κοτόπουλο λίγη μουστάρδα λίγη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και έκανα μασαζ με όλα αυτά το κοτόπουλο μου όλα αυτά από βραδυς και έβαλα στο ψυγείο .
Το πρωί έβαλα το κοτόπουλο στο φούρνο στη γάστρα με κλειστό καπάκι με δύο ποτήρια ζεστό νερό να ψηθεί
Τσιγαρισουμε μετά στην κατσαρόλα 1 μικρό κρεμμύδι 1 σκελιδα σκορδο και λιγο μαϊντανό βαζουμε και το ανάλογο ρύζι ένα κνορ το ανάλογο ζεστό νερό
ριξουμε μέσα στη γάστρα μέχρι να ψηθεί
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Πως να ψήστε το κοτόπουλο ακόμα πιο γρήγορα
Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή φιλέτο
Εκτέλεση
Μάθετε όλους τους τρόπους για να ψήστε ακόμα πιο γρήγορα το κοτόπουλο
Ψήστε το χωρίς κόκαλα και δέρμα
Τα μπουτάκια κοτόπουλου θα ψηθούν πολύ πιο γρήγορα άμα δεν έχει δέρμα και κόκαλα.
Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμότητα εισέρχεται πιο εύκολα στο κοτόπουλο όταν δεν περιέχει δέρμα και κόκαλα.
Μειώστε τον όγκο
Είτε πρόκειται για στήθος ή μπούτι κοτόπουλου, ψήνεται πιο γρήγορα όταν είναι λεπτότερο. Η θερμότητα θα διεισδύσει πολύ πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο.
Κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια
Πάλι, η αύξηση της αναλογίας επιφανείας προς τον όγκο βοηθά τη θερμότητα να διαπερνά τη σάρκα του κοτόπουλου γρηγορότερα.
Μαγειρέψτε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το λίπος
Οποιοδήποτε είδος του λίπους, όπως το βούτυρο ή το λάδι είναι ένας αγωγός θερμότητας, γι ‘αυτό θα βοηθήσει το κοτόπουλο μαγειρευτεί γρηγορότερα.
Πλέον, το λίπος βοηθά να δώσει γεύση στο στήθος κοτόπουλου.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά