Συνταγές
Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο φούρνο – Λουκούμι το φαγάκι μας σήμερα και πεντανόστιμο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιαξτε το όπως σας γράφω και θα με θυμηθείτε
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
8 κομμάτια κοτοπουλο
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
Μανιτάρια σε φέτες ή ολόκληρα αν είναι μικρά
1 κρεμμυδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κούπες ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο
500 ml. ζωμό λαχανικών
4 κούπες νερό ζεστό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, σκόρδο σκόνη
Ελαιόλαδο
1 κτσ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά καλά και από τις δυο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο και έχει πάρει χρώμα, το βγάζουμε σε πιατέλα με το ζουμάκι του από το τηγάνι. Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας.
Μόλις μαλακώσουν τα αδειάζουμε με το ζουμί τους στο ταψί που θα ψήσουμε το φαγητό. Στο ίδιο πάλι τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι μας να λαδωθεί καλά, (αυτό βοηθάει να παραμείνει σπυρωτό).
Αδειάζουμε και το ρύζι στο ταψί μας. Προσθέτουμε το ζωμό, το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο απο πάνω, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε τα κομμάτια κοτόπουλο με το λιωμένο βούτυρο.
Καλύπτουμε και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, θα το δείτε.
Ανοίγουμε και ψήνουμε λίγο ακόμα να πάρει χρώμα. Στις ποσότητες των υγρών που γράφω το φαγάκι μου κρατάει ζουμάκι, αν το θέλετε πιο στεγνό αφαιρέστε νεράκι.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.