Συνταγές
Βασιλόπιτα Άγιος Βασίλης!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΆ:
250 γρ βιταμ λιωμένο,
2 κούπες ζάχαρη,
500 γρ φαριναπ,
1 κ.γ baking powder,
6 αυγά,
χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
1 βανίλια,
1 κούπα καρύδια (προαιρετικά),
1 κούπα σταφίδες (προαιρετικά).
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρισουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βιταμ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ριχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε το baking powder στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθουν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες (προαιρετικά) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Τη διακόσμηση την έκανα με βουτυροκρεμα. ΥΛΙΚΆ 350 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμενη, 175 γρ βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κ.σ νερό, 1 βανίλια, χρώματα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από τα χρώματα).
Αν θέλουμε τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεί καλά. Τη χρωματιζουμε και τη χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!!