Συνταγές
Ένα κέικ, που στο τέλος δε μένει ουτε ψίχουλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
7 αυγά φρέσκα
10 κουταλιές της σούπας με γιαούρτι στραγιστο
Ένα ποτήρι του νερού με λάδι ηλιέλαιο
Ένα ποτήρι του νερού με ζάχαρη
Φλούδα από πορτοκάλι δύο κουταλιές της σούπας
Δύο κτσ. με σταφίδες
Δύο κτσ. με κονιάκ
Δύο κτσ. με νισεστέ
Πέντε κτσ. με μαρμελάδα σταφύλι
Δέκα κτσ. με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Βούτυρο για την φόρμα και λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και την ζάχαρη και το δουλεύουμε με σύρμα, μετά ρίχνουμε μέσα το λάδι, το γιαούρτι στραγιστό και μετά το αλεύρι.
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την φλούδα πορτοκαλιού και τις σταφίδες που τις έχω πασπαλίσει με νισεστέ, ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα.
Ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο κέικ, πραγματικός αφρός!.
Πολύ εύκολο κέικ με απλά υλικά, που γίνεται πολύ αφράτο!
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από κ. Maxi Stoypa – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
1 κούπα λάδι
1 κούπα γάλα
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν-πάουτερ
3/4 κτγ. μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε όλα τα υλικά. Στην συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά.
Έπειτα παίρνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Τέλος, ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου!
Φουσκώνει πολύ και είναι αφρός!
Μπορείτε να πασπαλίσετε στο τέλος με ζάχαρη άχνη!
Η συνταγή είναι από κ. Maxi Stoypa – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Δες κι άλλες συνταγές για κέικ!