Συνταγές
Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα – Η πιο γευστική λιχουδιά για μικρούς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κουταλάκια μπέηκιν και μισό κουταλάκι σόδα την οποία σβήνουμε με 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού, 2 αυγά , 3 κτσ. κονιάκ, 1 βανίλια, 2 φλυτζάνια τσαγιού μικρά ζάχαρη και μια χούφτα ψημένο αμύγδαλο ψιλοτριμμένο.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά τα αυγά μόλις φουσκώσουν ρίχνουμε το κονιάκ και όλα τα υπόλοιπα σιγά -σιγά το αλεέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
Ανοίγουμε φύλλο μικρό 1/2 πόντου πάχος και κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά, βάζουμε σε λαδόκολλα και με 1 φελλό κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση την οποία γεμίζουμε με μαρμελάδα σύκο, (είχα φτιάξει το καλοκαίρι) και μισό καρύδι.
Τα ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά και όταν τα βγάλουμε περιμένουμε λίγο 3-4 λεπτά και τα αραδιάζουμε σε μπωλ να κρυώσουν καλά.
Μετά τα περνάμε από την σοκολάτα και τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά, τα τυλίγουμε σε σελοφάν γιατί αν τα αφήσουμε το ένα πάνω στο άλλο θα κολλήσουν μεταξύ τους, διατηρούνται στο ψυγείο ή σε πιατέλα με καπάκι μακρυά από ζέστη.
Η ίδια ζύμη ανοιγμένη πιό λεπτή φτιάχνουμε μπισκότα linzer με μαρμελάδα βερύκοκο και ζάχαρη άχνη.
Το ένα είναι ολόκληρο μπισκότο και στο άλλο αφαιρούμε ζύμη από το κέντρο με ένα μικρότερο κουπάτ, ψήνουμε σε μικρότερο χρόνο και όταν τα βγάλουμε τα περνάμε με άχνη μόνο αυτά που έχουν την τρύπα.
Οταν κρυώσουν τους βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μεταξύ τους.
Ρολό σπάλα χοιρινή γεμιστή με μαρμελάδα δαμάσκηνο και κρούστα από μέλι με μουστάρδα ψημένη στη γάστρα για 2 ώρες το γυρίζω κάθε μια ώρα.
Το μέλι της κρούστας το βάζω μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο.
Συνοδευμένη με τηγανητές πατατούλες ριγωτές.
Την επόμενη είχα και αρνάκι γκιούλμπασι, αγγινάρες αλό πολίτα, πατάτες φούρνου και κοτόπουλο κοκκινιστό με πένες και σαλατούλες μαρούλι.
Η συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.