Συνταγές
Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα – κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
Εβαλα 500 γραμμάρια βούτυρο lurpak πολύ καλά μαλακωμένο, 100 gr. flora soft με βούτυρο, 220 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 2 βανίλιες, μισό σφηνάκι κονιάκ και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 200 γραμμάρια καβουρντισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε για αρκετή ώρα το βούτυρο μας εκτός ψυγείου και είναι αρκετά μαλακό, το χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 15 με 20 λεπτά να γίνει λευκό σαν κρέμα μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το κονιάκ.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τα χέρια.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες 30 γραμμάρια η καθεμία, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας από πάνω και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω- κάτω για περίπου με 15 με 20 λεπτά.
Εμένα μου βγήκαν 3 ταψιά της κουζίνας.
Τα αφήνουμε λίγο να παγώσουν και τα στολίζουμε με ζάχαρη άχνη, (προσοχή δεν θέλουνε πάρα πολύ ψήσιμο, ο χρόνος που δίνω είναι με βάση τη δικιά μου κουζίνα γιατί όσο τους ψήνεις τους κουραμπιέδες τόσο σκληραίνουν, να βγαίνουν σχεδόν ανοιχτόχρωμη είναι ψημένη αυτή μέσα μη φοβηθείτε ότι είναι μαλακή μόλις παγώνουν σκληραίνουν).
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!