Συνταγές
Γαλοκούλουρα για το απογευματινό καφεδάκι μας – πεντανόστιμα και σίγουρα τραγανα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρία Σαραντάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. καθαρό βούτυρο
-400 γρ. ζάχαρι
-1 ποτήρι του ουίσκι γάλα
-3 βανίλιες
-1 κτγ. μπέικιν
-8 αυγά
-1 φακελάκι αμμωνία
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις.(1 κιλό. Ίσως και λίγο περισσότερο).
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε τη ζάχαρι να χτυπηθεί καλά. Μετά τους κρόκους έναν- έναν. Το ασπράδι το κάνουμε μαρέγκα. Μετά χαμηλώνουνε την ταχύτητα και ρίχνουμε το ασπράδι χτυπημένο σιγά- σιγά. Μετά της βανίλιες.
Το μπέικιν το βάζουμε μέσα στο αλεύρι. Αφού διαλύσουμε την αμμωνία μες το γάλα .
Ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι, λίγο- λίγο το γάλα. Μέχρι να τα βάλουμε όλα.
Μετά πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάνω κάτω για 20 με 25 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Μαρία Σαραντάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Απ’ έξω τραγανά και μέσα μαλακά – Μουστοκούλουρα.
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Βγαίνουν γύρω στα 60-70 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε δύο ποτήρια μούστο, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1 ποτήρι λάδι, μία κτσ. σόδα, μία κτσ. κοφτή κανέλα, 1 κτγ. γαρύφαλλο, 1 σφηνάκι κονιάκ, 1 μπέικιν και 1 κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε τα υγρά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού να φουσκώσει, το βάζουμε στο μείγμα και τελευταία ρίχνουμε την κανέλα το γαρύφαλλο και το αλεύρι, ανακατεύουμε με το μπέικιν.
Ζυμώνουμε να γίνει μία εύπλαστη κανονική ζύμη πλάθουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σουσάμι.
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.