Συνταγές
Ριγκατόνι στον φούρνο με μελιτζάνες στην κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες στην κατσαρόλα
5 μελιτζάνες μέτριες
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρουλές
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη σαν πολτός
1 κουταλιά πελτέ
Ενα μεγάλο φλυτζάνι πολτό ντομάτας
ελαιόλαδο
το υγρό από τις μοτσαρέλες
αλάτι
Εκτέλεση
Στο σερβίρισμα προσθέτεις στο πιάτο φλούδες παρμεζάνας
Ριγκατόνι στον φούρνο
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ριγκατόνι
220 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κύβους
220 γρ. μοτσαρέλα (2 μοτσαρέλες) σε κύβους
1 μελιτζάνα σε χοντρές φέτες αλειμμένη με λάδι, περασμένη από σχαροτήγανο και σε κύβους
1 δόση μπεσαμέλ (50γρ. βούτυρο, 50γρ. νισεστέ, 700γρ. γάλα, μοσχοκάρυδο)
Εκτέλεση
Ενα μεγάλο φλυτζάνι πολτό ντομάτας
Τρία μεγάλα φλυτζάνια βρασμού ζυμαρικών
Μίγμα από τρίμμα φρυγανιάς και παρμεζάνας
Μικρά διάσπαρτα κυβάκια βουτύρου
Η συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μαγειρέψτε τις πατάτες σας με την φλούδα τους. Η γεύση τους, αξέχαστη..
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες) :
700γρ. πατάτες
κουρκούμι
πάπρικα
ρίγανη
πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πρώτο μας μέλημα είναι να πλύνουμε πολύ καλά τις πατάτες μας. Προσοχή!! Μαζί με την φλούδα! Και τις βράζουμε. Αφού βράσουν, τις κόβουμε στα τέσσερα. Φροντίζουμε να είναι σχετικά μικρές για να μην βγουν πολύ μεγάλα τα κομμάτια μας.
Τις κόβουμε στα 4 λοιπόν, και τις απλώνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το κουρκούμι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να αποκτήσουν ένα χρώμα κιτρινωπό, λαχταριστό… Η γειτόνισσα μου θα έλεγε: “Τι να σου πω, ένα χρώμα, φλουρί Κωνσταντινάτο”.
Αυτό το χρώμα θέλουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το συνοδέψετε με κοτόπουλο, τηγανιά ή μπριζόλες. Εγώ το συνόδεψα με μπριζόλες στο φούρνο. Προσωπικά, σας συμβουλεύω το κρέας που θα επιλέξετε για αυτό το φαγητό, να το μαγειρέψετε όσο πιο απλά γίνεται για να μην μπερδεύονται οι γεύσεις!