Συνταγές
Δεν ξέρεις τι χάνεις. Γιαουρτογλυκό με μπισκότα, καραμέλα και καφέ ή αλλιώς “Βραζιλιάνα”
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου παρουσιάζουμε άλλο ένα γιαουρτογλυκό που αξίζει την προσοχή σου. Φτιάχνεται με μπισκότα σε σιρόπι καφέ και μία φανταστική κρέμα με καραμέλα. Σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις !
Υλικά
-1 φλυτζάνι καφέ φίλτρου
-50 ml. γάλα
-400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μικρό μπολάκι και στον καφέ βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα άλλο μπολ και αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Κατόπιν, βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και τα κάνουμε μία στρώση σε φόρμα 30×11 εκατοστών.
Απλώνουμε μετά το 1/4 της κρέμας και καλύπτουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στον καφέ.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τελευταία να είναι στρώση από κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Τέλος, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Έτοιμο το γιαουρτογλυκό μας “Βραζιλιάνα”. Σκίζει από γεύση!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!