Συνταγές
Το πιο καλοκαιρινό φρούτο σε γλυκό του κουταλιού καρπούζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Καίτη Χαρέλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε το πράσινο μέρος της φλούδας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια η μπαστούνια.τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και στιβουμε δύο λεμόνια ανακατεύουμε καλά και τά βάζουμε στο ψυγείο για 4ωρες.
ενα κιλό καρπούζι ένα κιλό ζάχαρη εγώ έβαλα και ένα ποτήρι νερό.ξεπλενουμε καλά τίς φλούδες και στραγγίζουμε.βραζουμε περίπου 10λεπτα με λίγο νερό και στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε.
σε βαθειά κατσαρόλα ρίχνουμε τή ζάχαρη και δύο ποτήρια νερό και αφού βράσει για 10 λεπτά ρίχνουμε και τίς φλούδες και βράζουμε 15λεπτα.αποσυρουμε από την φωτιά.την άλλη μέρα ξαναβάζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
τελος ριχνουμε δύο βανίλιας και χυμό από ένα λεμόνι και λίγο αμπαροριζα για άρωμα.
Η Συνταγή είναι από Καίτη Χαρέλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε γλυκό του ντουλαπιού με ότι υπάρχει διαθέσιμο….
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Pastry Designs Group”.
ΥΛΙΚΑ
8-10 κουλούρια με πετιμέζι
2 κσ βούτυρο λιωμένο
1 κουβερτούρα 125 γρ
100 ml γάλα εβαπορέ
φρούτα (μπανάνα – φράουλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
θρυμματίζουμε τα κουλουράκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
Στρώνουμε σε μία φόρμα το μείγμα μου.
πχ ένα ρηχό πλαστικό τάπερ (21 εκ.) και βάζουμε λαδόκολλα. Μπορείτε αν έχετε, να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα με τη σούστα και την αποσπώμενη βάση.
Καλύπτουμε καλά τον πάτο και ισιώνουμε καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε πάνω από τη βάση με τα κουλούρια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά (το βάζουμε στην κατάψυξη)
Στολίζουμε με φρούτα και σιρόπι σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Pastry Designs Group”.