Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό, γευστικότατο και απολαύστικο ινδοκάρυδο ή καρύδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Καρύδα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορε αδιάλυτο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδα
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο αγνο πολυ καλης ποιότητας
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγα
3 βανίλιες
1 φακελο μπέικιν παουντερ
Σιρόπι
3 φλιτζάνες τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνες τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε ασπράδια μαρέγκα το αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε κροκους βούτυρο ζάχαρη βανίλιες και αφου γινει αφράτο ρίχνουμε εναλλάξ μαρέγκα σιμιγδάλι μπέικιν γαλα και στο τέλος την καρύδα βουτυρονουμε ενα ταψι
ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά και αφού κρυώσει ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι
Στο τέλος πασπαλισουμε με καρύδα
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για παγωμένο γλυκό (τύπου κορμός)
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Χριστίνα Νταμ’ – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Υλικά:
8.κ.σ βούτυρο
1 βανίλια
1 ζαχαρουχο γαλα
Κακάο (η ποσότητα είναι στην εκτέλεση)
Μισό πακέτο μπισκότα σοκολάτας
Μισό πακέτο μπισκότα πτιμπερ
150γρ. Φουντούκια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο για 2 λεπτάκια.
Βάζουμε την βανίλια και το ζαχαρουχο και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.Ρίχνουμε το κακάο μέχρι να γίνει σκούρο το μείγμα.Προσθέτουμε τα μπισκότα αφου τα έχουμε σπάσει με το χέρι.
Ενσωματώνουμε και τα φουντούκια σπασμένα στην μέση.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί
Βάζουμε σε ταψάκι, διακοσμουμε με τριμμένο μπισκότο και μερικά φουντούκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Χριστίνα Νταμ’ – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.