Συνταγές
Εύκολη και οικονομική μακαρανόδα Spaghetti Aglio e olio η Βασίλισσα του καλοκαιριού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
500 γραμ. σπαγγετι – βάλαμε ολικής
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 – 2 φρέσκες καυτερές πιπεριές σε φέτες – προαιρετικά
4 κουτ. σούπας κομμένο φρέσκο Μαϊντανό
Ελαιόλαδο κατά βούληση
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε το σπαγγέτι, σύμφωνα με τον χρόνο και τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα σε αντικολλητικό ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε τα σκόρδα.
Μόλις μισο – σοταριστούν προσθέτουμε τις πιπεριές, και τα σοτάρουμε όλα μαζί, προσέχοντας μην καούν.
Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέσα στο τηγάνι, προσθέτοντας αν χρειαστεί, λίγο από το νερό που έβρασαν.
Σερβίρουμε, και απολαμβάνουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Video : Σπαγγέτι με σκόρδο και παρμεζάνα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες λεπτές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές τις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε πολύ λεπτά κομματάκια.
Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τις φέτες σκόρδου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και δυναμώνουμε την εστία για λίγο.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τα μυρωδικά, το αλάτι, το ελαιόλαδο μαζί με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.sidagi.gr