Συνταγές
Ωραιότατη τάρτα τυριών! Το θυμάρι στη ζύμη δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Basiliki Polymeri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 dl=100 γρ
Για την ζύμη
150 γρ βούτυρο
1dl νερό
4,75 dl αλεύρι ΓΟΧ
1 κουταλάκι αλάτι
Τυριά
Χαλούμι,φετα,γραβιέρα,γκούντα ή ότι σας αρέσει
1 κρέμ fresh
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη, την απλώνουμε στην ταρτιερα
Βάζουμε τα τυριά και χτυπάμε την κρέμα και την ρίχνουμε από πάνω.
Στο τέλος τριμμένο γκούντα
Η Συνταγή είναι από Basiliki Polymeri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τέλεια πιτάκια, τύπου τάρτα με γέμιση όπως του φούρνου
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis).
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑΣ
250 ΓΡ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΑΓΟΜΕΝΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
2 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
125 ΓΡ ΑΧΝΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΧΩΜΑ , ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΥΜΑΡΙ ..ΜΙΑ ΩΡΑ ΨΥΓΕΙΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΝΑΥΛΟΝ
ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ… ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΑΛΕΙΒΟΥΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 35- 40 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ.
Για τα μήλα
3 μήλα κομμενα σε κύβους
6 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές νερο και κανέλα να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Αφήνουμε μετα να κρυώσουν και στραγκίζουμε
ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ,ΠΟΥΡΕΔΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis).