Συνταγές
Καταπληκτική τούρτα Ferrero rocher για να τους κακομαθαίνουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τανια Θ. – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
έτοιμα παντεσπάνια
Για την μους
χτυπάμε 500 γρ φυτική κρέμα και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε μέσα 350 γρ πραλίνα, ότι μας αρέσει. Όταν αρχίσει να σχηματίζονται κορυφές ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα πέντε σοκολατάκια Ferrero.
Με ένα πινέλο βρέχουμε το πρώτο παντεσπάνι, βάζουμε ένα μέρος από την μους και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Για το σιρόπι
έβρασα 150 γρ νερό με 150 γρ ζάχαρη για δύο λεπτά από το σημείο βρασμού.
Εκτέλεση
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει για τρεις, τέσσερις ώρες.
Μετά στο μικροκυμάτων λιώνουμε 400 γρ πραλίνα με 100 γρ σπορέλαια και τα ενσωματώνουμε πολύ καλά
ρίχνουμε σ αυτό το μίγμα 80 γρ ψιλοκομμένα φουντούκια και περιχύνουμε την τούρτα.
Στολίσουμε κατά βούληση!
Η Συνταγή είναι από Τανια Θ. – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τούρτα μόκα με κάστανο
Υλικά
2 έτοιμες βάσεις για τούρτα με γεύση σοκολάτας
μπράντι για ράντισμα
1 φλιτζάνι μαρμελάδα κάστανο
2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
2 κουτ. σούπας καφέ στιγμής διαλυμένο σε 1/3 φλιτζανιού μπράντι
κόκκους καφέ για διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και προσθέτουμε το μπράντι με τον καφέ. Βάζουμε τη μία βάση τούρτας σε μια στρογγυλή πιατέλα, τη ραντίζουμε με λίγο μπράντι και επάνω της απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και τη μισή σαντιγί. Σκεπάζουμε την κρέμα με τη δεύτερη βάση τούρτας, τη ραντίζουμε με μπράντι, επάνω απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με κόκκους καφέ.
govastileto.gr