Συνταγές
Υπέροχο μυρωδάτο γλυκό! Δεν θα έλεγε κανείς όχι στην πορτοκαλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας.
375 γρ στραγγιστό γιαούρτι.
300γρ ζάχαρι.
7 αυγά.
150 γρ ηλιέλαιο.
3 πορτοκαλιά το ξύσμα, τα δύο τα βράζουμε και τα κάνουμε πούλπα.
1 σακουλάκι μπέικιν.
ψήνουμε 30-40 λεπτά σε θερμοκρασία 170βαθμούς.
Συρόπι:
525γρ ζάχαρι.
350γρ.νερό.
350χυμό από φρέσκα πορτοκαλιά.
4′ λεπτά το βράζουμε .το αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κόβουμε το φύλλο σε 3 εκατοστά το ανακατεύουμε για να στεγνώσει.
χτυπάμε τη ζάχαρι με τα αυγά, ρίχνουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το ξύσμα με την πούλπα.βάζουμε το μπέικιν
τέλος παίρνουμε της,κομμένες λουρίδες τα φύλλα και τα βουτάμε μέσα στο χυλό.με τα χέρια για να πάει παντού και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 25-30νούμερο
ψήνουμε.
Ζεστό το γλυκό,
κρύο, συρόπι.
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αγαπημένο και νόστιμο γλυκό πορτοκάλι μυρωδάτο
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Παπανικολαου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά πορτοκάλια ολόκληρα με τη φλούδα
3 κιλά ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
5 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα ξύνουμε με τρίφτη εξωτερικά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε 3-4 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ξανά ζεματάμε άλλες 2 φορές με καθαρό νερό τα στραγγίζουμε
Τα κόβουμε σε στα 8 κομμάτια και αφαιρουμε τις άσπρες μεμβράνες, τα σκληρά μέρη. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζουμε 10′ σε δυνατή φωτιά σβήνουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα
Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
Αδειάζουμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Παπανικολαου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.