Γλυκα
Μπακλαβαδάκια – Θαυμάσιο γλυκό, αγαπημένα και απολαύστικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
300 γραμ. ανάμεικτα ξερούς καρπούς τριμμένους
ένα κουταλάκι κανέλα δύο κουταλάκια ζάχαρη μισό κουταλάκι γαρίφαλο
Σιρόπι
300 γραμ. ζάχαρη 200 γραμ. νερό μίσο λεμονί 1-2ξύλο κανέλα λίγο γαρύφαλλο και μια βαλίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε καλά ένα Πυρέξ στον πάγκο εργασίας
Ρίχνουμε σταγόνες από βούτυρο με το πινέλο μας το πρώτο φύλλο τοποθετούμε αλλά δεύτερο φύλλο ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα από τους ξηρούς καρπούς και τυλίγουμε σε ρόλο ούτε χαλαρά ούτε πολύ σφιχτό τελειώνοντας όλα τα φύλλα το κόβουμε σε 3-4 κομμάτια όσα θέλει ο καθένας
το κόβουμε σε τρία
Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο να πάει παντού
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 h αφού έχω έτοιμο στις σιρόπι
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι
Αφήνουμε να απορροφήσει Όλο το σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για φοβερά Μπακλαβαδάκια μπουκίτσες με χειροποίητο φύλλο – Βίντεο
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά
2 αυγά
75 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζανάκια καφέ λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
μια κουταλιά ξύδι
ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
μία πρέζα αλάτι
περίπου αλεύρι 4,5-5 φλυτζάνια αλεύρι
250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο σε
ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
Καρύδια ή φουντούκι
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρης
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχικά, ετοιμάζουμε ένα παχύ σιρόπι.
Σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι.
Κάνουμε 4 φύλλα και εφαρμόζουμε την ίδια διαδικασία σε κάθε φύλλο ( σύμφωνα με το βίντεο).
Χρησιμοποίησα λίγο περισσότερο από περίπου 2,5 φύλλα για ένα μεγάλο ταψί.
Όλη η διαδικασία στο βίντεο