Συνταγές
Τέλειο γλύκισμα με μπισκότα μούστου (ή τσουρέκι που περίσσεψε) και φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Μπισκότα, η κουλουράκια, η τσουρέκι που περίσσεψαν
Σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, αν είναι πολυ πηχτό το αρεωμενουμε με λίγο νερό
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα μπισκότα η το τσουρέκι σε χοντρές φέτες σε πυρίμαχο μικρό σκεύος και ρίχνουμε σιρόπι με ένα κουτάλι. Κόβουμε κομματάκια από το γλυκό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε πάνω στα κουλουράκια η το τσουρέκι.
Για την κρέμα:
500 ml γάλα
4 κ.σ κόρν φλάουρ
1 βανίλια
1 κ.σ γεμάτη βούτυρο
4 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί να γίνουν κρέμα σε μέτρια φωτιά
1 τενεκεδακι μορφατ σαντιγή (η 300 γρ. Φρέσκια) την έχουμε βάλει για 1 ώτα στο ψυγείο. Την χτυπάμε 5 λεπτά με 2 κ.σ άχνη ζάχαρη να αφρατέψει.
Συναρμολογηση:
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα που έχουμε σιροπιασει, η στο τσουρέκι, αφήνουνε να κρυώσει λίγο και χτυπάμε την σαντιγή. Βγάζουμε ροζέτες με εργαλείο για σαντιγή πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο, κομματάκια γλυκό πορτοκάλι, λίγα φιστίκια Αίγινης και φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο.
Μυστικά?
Αν θέλετε κάνετε σιρόπι με 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη αντί για σιρόπι από γλυκό κουταλιού.
Μπορείτε να προσθεσετε και νουτελα μεσα στην κρέμα και να τα χτυπήσετε με το ραβδομιξερ να ομογενοποιθουν και κατόπιν να την προσθέσετε στα μπισκότα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”