Συνταγές
Στήθος κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και ρυζάκι – αγαπημένο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο σε κομματάκια
Μισή κούπα ελαιόλαδο
4 χρωματιστές πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο κουρκουμά..
1 κουταλάκι κορν φλάουρ στο τέλος διαλυμένο σε νερό…
2 κούπες ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να σοταριστούν… Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα… Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να μυρίσουν
Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί…. Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τις πιπεριές ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 2 κούπες ζεστό νερό
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθούν, διαλύουμε το κορν φλάουρ το προσθέτουμε ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα
Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι Το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το ανάλογο νερό και λίγο αλάτι… Ένα μέρος ρύζι 2 νερό
Όταν αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε στο μισό και βράζουμε για 10 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για στήθος κοτόπουλου!.
ΥΛΙΚΑ
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
15 πατάτες baby, με τη φλούδα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
1 κ.γ. δενδρολίβανο
1 κ.γ. ρίγανη
3 κ.γ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και τις αλατίζουμε.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις βρασμένες πατάτες και συμπληρώνουμε 1,5 κ.σ. μαϊντανό, 1,5 σκελίδα σκόρδο και τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν.
Αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι και τοποθετούμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο οριζόντια στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε πιο λεπτές φέτες. Τις τοποθετούμε στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο μαϊντανό, σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Συμπληρώνουμε στο τηγάνι τις ψημένες πατάτες και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.