Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό – μια εκπληκτική χοιρινή τηγανιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι, ρίγανη
Χυμό από ένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνιτο κρέας,( αφού το έχουμε κόψει σε μικρα κομμάτια) και το σωταρουμε, σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το λεμόνι
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι του τηγανιου και σιγοβραζουμε ,τη τηγανιά.
Δεν χρειάζεται νερό, βγάζει τα δικά της ζουμακια.
Όταν βράσει και μείνει με το λαδακι , ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο λεμόνι ακόμη.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κόκκινη τηγανιά πεντανόστιμη
Υλικά
4 άτομα
1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 κ.γ. τοματοπελτέ
4-5 λιαστές ντομάτες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
40 Minutes
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους και το αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Σε βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουοκ) βάζουμε το λάδι και λίγο δεντρολίβανο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, για να αρωματιστεί το λάδι.
Αφού αποσύρουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε το χοιρινό.
Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα.
Αφού μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε το τοματοπελτέ και τον αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί.
Βάζουμε πάλι μέσα το κρέας.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η τηγανιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cookpad.com/gr/