Συνταγές
Αξίζει να το δοκιμάσετε! Κέικ με πορτοκάλι γιαούρτι και επικάλυψη κουβερτούρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Ζανίδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 βούτυρο 250 gr Όλυμπος
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 κεσέ γιαούρτι 200 gr
3 πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα
2 βανίλιες
1 baking powder (το διαλύουμε με το χυμό πορτοκαλιού)
1φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ασπράδια μαρέγκα τα αφήνω στην άκρη.Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ αυγά με ζάχαρη
προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Συνεχίζουμε με τα ασπράδια και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στο αερόθερμο στους 170 βαθμούς για 55 λεπτά.
Όταν κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη και λιώνω κουβερτούρα και διακοσμουμε .
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Ζανίδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτικό κέικ τούμπανο με κρέμα πορτοκάλι.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρολακι 150 μλ γάλα φρέσκο 100 μλ χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια 50 γρ ζάχαρη 10 γρ νισεστε 1 κρόκο αυγού ανακατεύουμε καλά με σύρμα βάζουμε να βράσει και ανακατεύουμε συνέχεια μόλις αρχίσει να κοχλάζει και να δένει βγάζουμε από την φωτιά η κρέμα θα είναι αραιή αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε 5 ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα,χτυπάμε τους 5 κρόκους με 200 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα, 250 μλ αραβοσιτελαιο λίγο λίγο,κοσκινιζουμε 300 γρ αλεύρι φαριναπ με 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Βάζουμε την μαρέγκα σε 2-3 δόσεις και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα, λαδωνουμε την φόρμα πασπαλιζουμε με αλεύρι αδειάζουμε το μίγμα ,ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 β για μία ώρα περίπου
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.