ΣΟΡΟΠΙΑ
Λαχταριστή και πεντανόστιμη μπουγάτσα με σφολιάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φυλλα σφολιάτα
1,5 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ βουτυρο
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί στρωνουμε λαδόκολλα κι από πάνω το ένα φυλλο σφολιάτα. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατευουμε τα υπόλοιπα υλικά πλην τις σφολιάτας και μόλις αρχιζει να πηζει αποσυρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε πανω απο τη σφολιάτα, καλυπτουμεε το άλλο φυλλο, κλείνουμε τις άκρες με το άλλο φυλλο και ψηνουμε για μισή ώρα περίπου σε προθερμασμενο φουρνο στους 200.
Σερβίρουμε με άχνη και κανελα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για απολαυστική, σούπερ, λαχταριστή μπουγάτσα κρέμα
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Σταματιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τύφλα να χουν οι αγοραστές!
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
200γρ ζάχαρη
120γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ κορν φλαουρ
2 βανίλιες
10 φυλλα κρουστας
Βούτυρο
Άχνη και κανένα για τα πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το γαλα κ προσθετουμε τη ζαχαρη το σιμιγδάλι και το κορν φλαουρ.ανακατευουμε συνέχεια να μη κολησει.
Μολις πηξει η κρεμα τραβαμε απο τη φωτια σκεπαζουμε με μεμβρανη κ αφήνουμε 1 ωρα να κρυώσει
Παίρνουμε 2 φυλλα τα βουτυρωνουμε το καθενα χωριστα κ βαζουμε το ενα πανω στο αλλο.
Τοποθετουμε το 1/5της κρεμας στο κεντρο κ διπλωνουμε σαν φακελο .προσοχη βουτυρωνουμε καθε διπλωμα
Συνεχίζουμε ετσι μ ολα τα φυλλα.δημιουργούμε 5 φακελους .ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ώσπου να ροδίσουν τα φυλλα!αφηνουμε να κρυωσει λιγο κ κόβουμε. Πασπαλιζουμε με αχνη κ κανελα
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Σταματιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για “αχτύπητη” μπουγάτσα
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού1 κούπα βούτυρο λιωμένο (225 γρ.)
1 λίτρο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και όπως είναι τα βάζουμε μέσα στο
ταψί χωρίς να βουτυρώσουμε ούτε το ταψί ούτε ανάμεσα τα φύλλα.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να κατσαρώσουν τα φύλλα.
Χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αυγά και περιχύνουμε τα μισοψημένα φύλλα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφού μισοκρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.