Συνταγές
Μαρμελάδα με ξερά σύκα στο μούλτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. ξερά σύκα Κύμης – 1 συσκευασία
150 γραμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι – 3/4της κούπας
80 γραμ. νερό – σχεδόν μισή κούπα
90 γραμ. μέλι – 6 κουτ. σούπας κοφτές
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα σύκα κομμένα σε κομματάκια μέσα στον χυμό πορτοκάλι, και το νερό, για 4 – 5 ώρες.
Τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τον χυμό, και πολτοποιούμε.
Βγάζουμε τα μαχαίρια, προσθέτουμε το μέλι, και ομογενοποιούμε, ανακατεύοντας με κουτάλι.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Δεν υπάρχει περίπτωση – θα γίνει η αγαπημένη σου μαρμελάδα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ακτινίδια
1 μικρό μήλο(στον τρίφτη)
700 γρ.ζάχαρη
Χυμό απο μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε τ ακτινίδια σε κομματάκια η ροδέλες(όπως μας βολεύει).
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε κι αφήνουμε σκεπασμένα.
Μετά από κάποιες ώρες,(τα έβαλα πρωί και έβρασα μεσημέρι)
ρίχνουμε τον πολτό μήλου και βάζουμε να βράσουν.
Ο πολτός μήλου εκτός απο την πηκτίνη του, δίνει στη μαρμελάδα μια πινελιά γεύσης κι αρώματος μοναδική
Ξαφρίζουμε καλά
Βράζουμε 10 λεπτά σβήνουμε και πατάμε με το εργαλείο χειρός που φτιάχνουμε τον πουρέ
Οχι σε μούλτι θα λιώσει θα θολώσει
Ετσι μένουν και μικρά κομματάκια φρούτου
Ξαναβάζουμε στη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε αλλα 5 με 10 λεπτά να σωθούν τα υγρά ,να δέσει η μαρμελάδα
Οταν κρυώσει ,βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάσσουμε στο ψυγείο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή-Χρυσές Συνταγές”