Συνταγές
Ένα γλυκό κουταλιού άγριο σύκο με ιδιαίτερη γεύση, συνδυάζεται με το καφεδάκι μας τέλεια ή με ένα λικεράκι αμαρέτο ή μαστιχούλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έτοιμο, για φέτος, το συκαλάκι..
Επίσης, συνδυάζεται τέλεια και με παγωτό καϊμάκι!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η παρασκευή του, απλή. Το κυριότερο, είναι να βρούμε σύκα, από άγρια συκιά, τα μαζεύουμε με γάντια, γιατί το γάλα που βγαίνει από το κοτσάνι του σύκου, είναι καυστικό για το δέρμα. Τα σύκα, πρέπει να τα μαζέψουμε ή να τα αγοράσουμε αυτήν την εποχή, που τα σύκα, είναι μικρά και τρυφερά!
Κόβουμε λίγο το κοτσανάκι στα σύκα μας και τα τρυπάμε με ένα καλαμάκι ή σύρμα στο κάτω μέρος.
Δεν τα βάζω σε γαλαζόπετρα, γιατί έχει απαγορευτεί.
Νεροβράζουμε δύο φορές, από δύο τρία λεπτά την φορά, αδειάζοντας και πετώντας το νερό, που τα έχουμε βράσει.
Την τρίτη φορά, βάζουμε στην κατσαρόλα, τα σύκα μας, που έχουμε στραγγίσει, την ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας και τον χυμό, από ένα, με δύο λεμόνια. Το βράζουμε, μέχρι να δέσει.(1 κιλό σύκα, 2 κιλά ζάχαρη)
Τοποθετούμε το γλυκό μας, σε αποστειρωμένα βάζα και μόλις κρυώσει, στο ψυγείο, αν θέλουμε να το τρώμε δροσερό
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!