Πιτες
Ότι πίτα και να διαλέξεις , απλά υπέροχη!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζυμη
3κουπες νερό 2 κουταλιες λάδι σπορελαιο λιγο αλάτι 2 κουταλιες ξύδι με το.ματι ριχνουμε αλεύρι..για να γίνει.Η ζύμη μας μαλακή.
την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ωρίτσα ..Η διαδικασία στα σχόλια.πολυ εύκολα..η γέμιση πρώτη σπανάκι τυρί αυγό λίγο λάδι Κ η δεύτερη τυρί αυγό λίγο γαλα2 κουταλιες Κ λίγο λαδάκι.
βάζουμε να λιώσει βούτυρο και λάδι για να ανοιξω σαν ήλιο να λαδωσω τα φυλλα μου ..κλείνω και ξανά ανοιγω
Αφού ξεκουραστουν μισή ωρίτσα στο ψυγείο..3 φυλλα μια πίτα…ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστασεις 200 β για 45 λεπτά …ανάλογα το.φούρνο
Για τη ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
2 κιλά γάλα κατσικας 1 φλυτζάνιτσαγιού σιμιγδάλιχοντρό 1 φλυτζάνιζάχαρη 1 κουταλια βούτυρο λουρπακ 4 αυγά η διαδικασίαγνωστή
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ωραιότατη πίτα, νοστιμότατη και καλό φτιαγμένη τυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο σφολιάτα.
Τυριά φέτα γραβιέρα φρέσκια μυζηθρα πιπέρι 2αυγα και 2 κρόκους για την επαληψει 2κ.σ.γιαουρτι. Και 1 φλογέρα χωρίς φέτα. Μόνο με κίτρινα τυριά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά να γίνουν κρέμα ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα το πιπέρι το γιαούρτι. Κόβουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει την σφολιάτα την γεμίζουμε την κλείνουμε περνάμε με κρόκο αυγού που τον αραιώνουμε με λίγες σταγόνες γάλα.
Αν θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για όση ώρα χρειαστεί να πάρουν το χρώμα που μας αρέσει
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.