Όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι - Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Connect with us

Γλυκα

Όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι – Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “plathozymarakia” Την ιδέα να μαζέψω όλα  τα βήματα για ένα μαλακό και αφράτο και μαστιχωτό τσουρέκι με  ίνες που κρατάει το αφράτο του πάνω από 2-3 ημέρες την πήρα από  εδώ     Συμφωνώ με  όσα  λέει  το  άρθρο  και  τα τηρώ πάντα  και  πετυχαίνω  πάντα ένα υπέροχο  τσουρέκι .. Πόσα τσουρέκια […]

Published

on

P4041220 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “plathozymarakia”

Την ιδέα να μαζέψω όλα  τα βήματα για ένα μαλακό και αφράτο και μαστιχωτό τσουρέκι με  ίνες που κρατάει το αφράτο του πάνω από 2-3 ημέρες την πήρα από  εδώ    
Συμφωνώ με  όσα  λέει  το  άρθρο  και  τα τηρώ πάντα  και  πετυχαίνω  πάντα ένα υπέροχο  τσουρέκι ..

Πόσα τσουρέκια έχω  φτιάξει  ….τσουρέκια  με  λάδι μόνο  .. με  βούτυρο …  με μισό βούτυρο  και   μισό  καλαμποκέλαιο ,  με  κρέμα  γάλακτος,με ξινόγαλο, με γιαούρτι, με το  πιο υπέροχο  υλικό  το  κεφίρ,με γάλα εβαπορέ,με  γάλα ζαχαρούχο,με την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη,ούτε που  θυμάμαι  πόσα  …  !!
Θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι…

Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα.
Όμως τότε χαιρόμουν  που κατάφερα να φτιάξω.. το δικό  μου τσουρέκι  φτιαγμένο από τα  χεράκια μου, νόμιζα πως ήταν τέλειο.
Αλλά όταν δοκίμασα  άλλες συνταγές,κατάλαβα πόσο χάλια το είχα φτιάξει.
Τότε πείσμωσα..γιατί είμαι και πεισματάρα..και είπα θα φτιάξω το πιο τέλειο τσουρέκι!
Πάντα στο ελεύθερο  μου χρόνο κυρίως  τα  βράδια  χάνομαι  σε  σαιτ μαγειρικής.Εκεί  που θα  σταθώ περισσότερο  είναι τα  ζυμαράκια  … τους έχω  μια  ιδιαίτερη αγάπη  και φυσικά  μου έχουν και εκείνα ..όχι  να το καυχηθώ πάντα  μου  πετυχαίνουν  , με ότι  ζύμη και να  καταπιαστώ ..

Άλλωστε  το  ζυμαράκι είναι ένας  ζωντανός  οργανισμός  και  θέλει  αγάπη και χάδια ..και  φυσικά  σου το ανταποδίδει και εκείνο …
Κάθε φορά ανακάλυπτα και κάτι ακόμη..και κάθε φορά  όλο  και το τελειοποιούσα..μέχρι που τώρα νιώθω περήφανη για τα τσουρέκια μου..το πόση χαρά παίρνω όταν βλέπω τους άλλους να δοκιμάζουν και να  ακούω τα καλά  τους  λόγια για  τα τσουρέκια  μου  ..δε λέγεται!

Εδώ και 10  χρόνια φτιάχνω  πάντα  δικά  μου σπιτικά  τσουρέκια ..  είτε  για το Πάσχα,είτε  για  τα  Χριστούγεννα ή  για το  πρωινό  των  παιδιών στο σχολείο  τους . 
Λοιπόν, για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να λέμε κάποια βήματα που θα μας βοηθήσουν να μην αποτύχουμε ποτέ ξανά!

“ΣΥΜΦΩΝΏ   ΑΠΌΛΥΤΑ  ΜΕ  ΌΛΑ  ΌΣΑ  ΛΕΕΙ   ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΑΥΤΟ  ΔΕΝ  ΑΛΛΑΞΑ  ΤΙΠΟΤΑ   ΠΡΟΣΘΕΣΑ  ΜΟΝΟ 2-3  ΔΙΚΆ   ΜΟΥ   ΜΥΣΤΚΆ ..”

 Πάμε   να  δούμε  μαζί   ένα  -ένα  τα  μυστικά :

1.  Αλεύρι… χρησιμοποιούμε αλεύρι δυνατό,με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.  Βοηθάει τη ζύμη μας να φουσκώσει περισσότερο, Με την υγρασία και το ζύμωμα, αναπτύσσονται δυνατοί δεσμοί γλουτένης, που φυλακίζουν τη μαγιά και κάνουν το τσουρέκι να φουσκώσει.Το αλεύρι αυτό έχει μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης 12-14% και περισσότερη γλουτένη, η οποία βοηθά το τσουρέκι να φουσκώσει αλλά και να αποκτήσει συνεκτικότητα κι ελαστικότητα.

2.Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,βγάζουμε  τα υλικά  1-2 ώρες πιο πριν  για  να  έρθουν σε θερμοκρασία  δωματίου.


3. Προζύμάκι απαραίτητο. Λόγω της μεγάλης ποσότητας σε βούτυρο είναι απαραίτητο για να ανέβει η ζύμη.

Για το προζύμι χρησιμοποιώ φρέσκια μαγιά  ή ξερή  μαγιά  που έχει  καλύτερη για  απόδοση  στο τσουρέκι (προσοχή να μην έχει μαύρα στίγματα) νερό χλιαρό και αλεύρι.
Να γίνει χυλός, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει και να βγάλει φουσκάλες  το ξεχνάμε  για  λίγα λεπτά  σε θερμοκρααασία δωματίου .

4. Προσοχή όταν γίνει το προζύμι μας, ό τι υλικό προσθέσουμε, δηλαδή γάλα, κρέμα γάλακτος να μην είναι καυτά ,αλλά χλιαρά, γιατί οι ζυμομύκητες της μαγιάς θα καταστραφούν και η όλη προσπάθειά μας θα πάει στράφι..δεν πρόκειται ποτέ να ανέβει η ζύμη μας , όσο κι αν περιμένουμε.


5.  Αν βλέπουμε ότι το ζυμαράκι μας κολλάει, δεν προσθέτουμε παραπάνω από  10 -20 γρ αλεύρι ,,  όχι περισσότερο αλεύρι  από τα γραμμάρια  της  συνταγής  (αυτό το λάθος το έκανα παλιά και γινόταν βαριά τα τσουρέκια μου) αλλά βρέχουμε τα χέρια μας με αραβοσιτέλαιο ή λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το δίπλωμα.


6. Αν θέλουμε να πετύχουμε τσουρέκια με ίνες (κορδονάτα) ένα κόλπάκι  είναι να μην το ζυμώνουμε όπως το ψωμί με μπουνιές αλλά να πλάθουμε κυκλικά. Γυρνάμε με το ένα χέρι τη λεκάνη και με το άλλο παίρνουμε ζύμη από το πλάι και το διπλώνουμε προς το κέντρο.


7. Τα τσουρέκια θέλουν ζεστό περιβάλλον και  όχι  κρύο  .. Μπορούμε να ζεστάνουμε το φούρνο στους 30 -40  βαθμούς όχι  παραπάνω , να τον σβήσουμε και μετά να βάλουμε μία πετσετούλα  ή  μια  καθαρή  ναύλον σακούλα  πάνω στη λεκάνη  με τη ζύμη, και να την  αφήσουμε  εκεί  σε  κλειστό  φούρνο  μέχρι  να  διπλασιαστεί  σε  όγκο η ζύμη μας 

ΠΡΟΣΟΧΉ  ΜΗΝ  ΦΟΥΣΚΏΣΕΙ ΠΑΡΑ  ΠΟΛΎ ΚΑΙ ΧΥΘΕΊ  Η ΖΥΜΗ  ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛ , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΘΑ  ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ  ΙΝΕΣ  ΚΑΙ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΨΩΜΕΝΙΟ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΑΣ.

8.    Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, κάνουμε πλεξούδες, εγώ προτιμώ αυτήν με τα 4 ή 6 κορδόνια ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΉΝΟΥΜΕ  ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ, δεν φουσκώνουν  και δεν απλώνουν κρατάνε  τον όγκο τους και  γιατί όταν η ζύμη είναι σχετικά υγρή τα βοηθάει να πάρουν ύψος και δεν απλώνουν ή ακόμα να  κάνω διάφορα σχέδια όπως θα  δείτε στις  συνταγές που έχω.


9.    Αν έχουμε ξεχάσει τα τσουρέκια και αυτά έχουν φουσκώσει  πολύ  και ξαναπέσει  η ζύμη  , να μην πανικοβληθούμε …ας δώσουμε το χρόνο τους και θα ξεφουσκώσουν. Οι ζυμομύκητες  της μαγιάς θα ενεργοποιηθούν και θα ξεφουσκώσει η ζύμη μας  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ   ΙΝΕΣ ΠΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ  ΜΑΣ .ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΦΡΑΤΑ  ΑΛΛΑ  ΨΩΜΕΝΙΑ.


10.  Αν θέλουμε τα τσουρέκια να κρατήσουν υγρασία, βάζουμε ένα μικρό ταψάκι με νερό στον πάτο του φούρνου, καθώς τα ψήνουμε.


11.  Αφού ψηθούν τα αφήνουμε μία ώρα να τραβήξουν τα υγρά τους και αφού κρυώσουν τα τυλίγουμε ένα ένα με πλαστική μεμβράνη για να μείνουν μέρες τρυφερά και αφράτα.


12. Τα  τσουρέκια  θέλουν  ψήσιμο  σε  χαμηλή  θερμοκρασία  σε  προθερμασμένο  φούρνο  πάντα  τους 180 βαθμούς  και  μετά από 15-20  χαμηλώνουμε  την  φωτιά  στους 150 -160  και συνεχίζουμε  το  ψήσιμο ανάλογα  το μέγεθος  του  τσουρεκιού  μας .. έτσι πετυχαίνουμε ένα  καλοψημένο  με  ωραίο  χρώμα  τσουρέκι  και όχι καμένο. Και καλό είναι  να  μην  τα  ξεροψήνουμε πολύ γιατί  χάνουν το αφράτο τους  από την πρώτη  μέρα.


13  . Ένα  έξτρα “τιπ” που το ανακάλυψα  τώρα  τελευταία  είναι  ότι η βιταμίνη C και ο χυμός λεμονιού, να ενισχύει και να βελτιώσει τη δομή της ζύμης,Το λεμόνι (λίγες σταγόνες) το βάζουμε για το PH. Ισορροπεί τη ζύμωση και τις μυρωδιές,έτσι βάζω  πάντα  2 κουταλιές  φυσικό  χυμό  λεμονιού  ή  πορτοκαλιού σε  όλα  τα  τσουρέκια  μου 


14 . Η υπερβολική  ζάχαρη σε  κάθε  δόση  κάνει  τα  τσουρέκια  μας  να  απλώνουν ..  και να μην κρατάνε  τον αρχικό  όγκο  τους . πάντα  προσπαθούμε  να  μην  υπερβάλουμε   ..άλλωστε  η  ζάχαρη  δεν κάνει  και καλό   στην υγεία   μας ..


15 .Κοσκινίζουμε το αλεύρι  πάντα   και  μια και  δύο φορές  για  πιο  καλύτερο αποτέλεσμα .


16. Στο τέλος  για  καλύτερο  χρώμα  το  αλείφουμε   με  ασπράδι  καλά  χτυπημένο και  λίγο  νεράκι ή γάλα  για καλύτερο  χρώμα , ο κρόκος  χτυπημένος με γάλα  ή νερό  πολλές  φορές αρπάζει  εύκολα  και  καίγεται και  παίρνει  σκούρο χρώμα  το  τσουρέκι μας . 


17.Τα κορδόνια τα πλάθουμε προς μια κατεύθυνση και αν χρειαστεί  τα απλώνουμε  περισσότερο απ΄ότι πρέπει -τα διπλώνουμε κατά μήκος,δεν  τα κάνουμε μπαλίτσες. Πιέζουμε τα κορδόνια όταν τα πλάθουμε με την παλάμη μας  .


18. ψήνουμε σε αλουμινένια ή αντικολλητικά  ταψιά, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, στην δεύτερη σχάρα από κάτω, για να μην πάρει σκούρο χρώμα το κάτω μέρος του τσουρεκιού. Οι σκούρες λαμαρίνες του φούρνου κρατούν περισσότερη θερμότητα και καίνε τα τσουρέκια από κάτω, την έχω πάθει …. θέλει προσοχή


19.Πλάθουμε τις πλεξούδες πάνω σε λαδόκολλα ώστε να είναι πιο εύκολο να μεταφέρετε το τσουρέκι μέσα στο ταψί σας και ο χρόνος φουσκώματος μέχρι  να μπει  στο  φούρνο  να  μην  ξεπερνάει  τα 20 λεπτά , για  να  μην χάσουν τον  όγκο  τους 


20. Τέλος τα  υλικά που χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικά. Άλλα αλεύρια, άλλα βούτυρα,άλλο γάλα, άλλη ζάχαρη. Δεν μπορούν όλα να είναι τα ίδια, επομένως και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να ακολουθείτε πιστά τη συνταγή αλλά και να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να κρίνετε αυτό που βλέπετε κι αγγίζετε.

21. Ένα  μυστικό  που  το έμαθα από ένα  φούρναρη  της  γειτονιάς  μου είναι  ότι  το τσουρέκι  θέλει  2  φουσκώματα πριν  του  δώσουμε  σχήμα  και 1 μετά  αφού  τα  πλάσουμε  σε  πλεξούδες . 

 22.Και ένα ακόμα υλικό  η ιμβερτοζάχαρη , μια  παρασκευή  ζάχαρης  με νερό και μερικές σταγόνες  λεμόνι , δίνουν στο  τσουρέκι μας  την ελαστικότητα και την υγρασία και κραταει  μέχρι και 4-5 μέρες  ελαστικό  .. 

23.Η ζάχαρη κατά κιλό αλεύρι να  την ξεπερνάει τα 250 γρ όπως  επίσης  και τα  αυγά πρέπει  να είναι  250 γρ

Αυτά τα λίγα θα μας βοηθήσουν να μην αποτύχουμε ποτέ ξανά…δεν θέλει κόπο …θέλει τρόπο!!!  

  P4240816 Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia

σαραγλί
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 2 65fed5a0f3377
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

435896498 1389144831758192 4655891588750340106 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

αφράτα τσουρέκια με ίνες
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα φτιάξω φέτος!

πασχαλινά κουλουράκια
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έχω κάνει ήδη δύο δόσεις και πάω για την τρίτη. Τα φετινά κουλουράκια μου για το Πάσχα.

437474608 2154243964910806 6545706789594711595 n
Συνταγές24 λεπτά ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

438714790 7237025833089437 6060064589893641038 n
Συνταγές14 ώρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

439073969 3674928342779989 7568613162641439686 n
Συνταγές16 ώρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

438738358 1937675550027888 6652138136831378192 n
Συνταγές18 ώρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

437485287 3844840752405597 7848578415292513627 n
Συνταγές20 ώρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

439412260 2173458726329924 7040433251344692365 n
Συνταγές22 ώρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

437147825 1594091638097025 3453869443010212638 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Συνταγές1 ημέρα ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

437134728 3844029375820068 8063487647920977585 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

437482641 1849296675577162 7445314709098113408 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

439498552 405444585606628 6236771211982817526 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

437952802 2416781058533023 5884811729246059869 n
Συνταγές3 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

438733241 3693967954179647 7638255007803878779 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

tyropitakia
Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439857933 3280728715563048 5498528645775038837 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

439611648 3785576321689778 3267787923707676217 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

438868995 3639685532945854 6941169673874439501 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

438891291 1804460933407593 4372379981827173913 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

439856936 1473086820311595 8192753637100721468 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

437147840 3842896945933311 2534046354823818641 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!

439312656 1654658838608764 6388785738918875790 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.. και του χρόνου να είστε καλά!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές4 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

439200383 3125054090958854 3975151097288704050 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν παχαίνει.. ομορφαίνει! Με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, φουλ στην πρωτείνη

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

434289384 2363936577135889 7476054692728723201 n
Συνταγές5 ημέρες ago

+Πετυχημένη και εύκολη πατσαβουροτυρόπιτα, τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμη

Όσοι το δοκίμασαν έπαθαν πλάκα! Δροσιστικό γλυκό στα γρήγορα με σπέσιαλ πορτοκαλένια κρέμα!
Συνταγές5 ημέρες ago

Όσοι το δοκίμασαν έπαθαν πλάκα! Δροσιστικό γλυκό στα γρήγορα με σπέσιαλ πορτοκαλένια κρέμα!

438160208 2638028483038634 8948058276459618921 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Αμπελόφυλλα – πως τα συντηρούμε πανεύκολα!