Συνταγές
Ωραιότατος σιμιγδαλένιος χαλβάς – το πιο γρήγορο και εύκολο στους περισσότερους γλυκό
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 ποτηρι ελαιόλαδο κ αραβοσιτελαιο αναμικτο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
2μιση ποτήρια ζαχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Λιγο ξύσμα…εγω εβαλα από περγαμόντο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε το σιρόπι πρώτα
Ίσα να πάρει βραση ..ριχνουμε βανίλιες κ ξύσμα κ το κρατω ζεστό..
Σε κατσαρόλα καβουρντιζουμε το σιμιγδάλι σε μεσαία θερμοκρασια μη καεί..
Περίπου 20λεπτο να ροδίσει ελαφρώς
Ριχνουμε το σιρόπι..δυναμωνω την θερμοκρασια κ ανακατεύουμε γρηγορα ως να πήξει……
Παιρνουμε μια ποσότητα βάζουμε κακάο κ κανέλλα..(προαιρετικά αν θέλουμε …)…Κ κανουμε το σκούρο.
Βαζουμε σε οτι φόρμα έχω..
Από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμενο..
Βγάζουμε από φωτιά
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για φανταστικό σιμιγδαλένιο χαλβά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα ποτήρι λάδι για καλύτερα ηλιέλαιο για να μην είναι πολύ βαρύς
Δυο ποτήρια σιμιγδάλι ένα ψιλό και ένα χοντρό
Τρία ποτήρια ζάχαρη
Τέσσερα νερό, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού,ένα κουταλάκι γλυκού κανέλα, μισό γαρίφαλο
Λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα τα έκοψα στην μέση.
Με την ζάχαρη και νερό φτιάχνουμε σιρόπι ίσα να λιώσει η ζάχαρη και να βράσει λίγο.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι όχι πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα, ρίχνουμε τα κανελογαρυφαλλα και το ξύσμα,τα αμύγδαλα και με κουτάλα λίγο λίγο το σιρόπι να τραβήξει το σιμιγδάλι.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει, ξεφορμάρω σε πιατέλα και διακοσμουμε με λίγη καρύδα και είναι έτοιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”